Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Delavnica: Splošna uredba o varstvu osebni podatkov (GDPR)

14 March 17:00 - 18:00

Free

V zadnjem času je pogosto omenjena beseda GDPR. Nov prihajajoči  zakon, ki bo zaostril pravila igre na področju  varstva osebni podatkov in s tem vplival na poslovanje številnih podjetij. Zaradi omenjega zakona med podjetij že prihaja do strahu, panike in napačnih razlag. V skladu z uvedbo direktive, ki bo maja, za vas v Kikštarterju pripravljamo delavnico.

GDPR bo na ravni celotne EU uredila področje osebnih podatkov in nadomestila trenutno veljavne nacionalne zakone (Zakon o varstvu osebnih podatkov, ZVOP-1).

Najpomembnejše novosti Splošne uredbe so:

  • boljši nadzor državljanov nad svojimi osebnimi podatki in lažji dostop do njih ter strožja ureditev dolžnosti obveščanja posameznika o obdelavi njegovih osebnih podatkov;
  • pravica do pozabe oz. izbrisa in pravica do prenosljivosti podatkov;
  • izrecna (informirana) privolitev za obdelavo osebnih podatkov, kar pomeni, da se podjetja ne bodo več mogla zanašati na “domnevno privolitev”;
  • obvezno obvestilo o vdoru v zbirke osebnih podatkov v roku 72 ur;
  • podjetja, ki opravljajo tvegane postopke obdelave podatkov, morajo imenovati uradno osebo za varstvo podatkov;
  • višje kazni za prekrške, za najhujše kršitve lahko tudi v višini do 20 milijonov EUR oziroma 4 % letnega prometa podjetja.

Predaval bo član KIKštarterja Blaž Jamšek, univ. dipl. pravnik (JamB Pravno svetovanje), ki nam bo predstavil:

  • kaj so osebni podatki in zakaj jih varujemo
  • kakšne novosti prinaša GDPR in kaj ostaja nespremenjeno
  • osnovna načela GDPR
  • uporaba GDPR oz. umestitev varstva osebnih podatkov v poslovni model
  • prenos v tretje države
  • soglasja in privolitve
  • pravice uporabnika
  • varnostni ukrepi

Obvezna prijava preko spodnjega obrazca.

Cena:

Člani-0€, Nečlani 10€

RSVP

Tickets are not available as this event has passed.

Details

Date:
14 March
Time:
17:00 - 18:00
Cost:
Free