Delavnica uporabe ChatGPTja

V sodelovanju med KIKštarterjem Kamnik in GZS, točko SPOT svetovanje, je v sredo, 31. maja 2023, potekala delavnica z naslovom “Uporaba ChatGPT – priložnosti v podjetništvu”. Cilj dogodka je bil predstaviti osnovne koncepte in priložnosti uporabe ChatGPT v kontekstu podjetništva.

Na delavnici smo raziskovali, kako ChatGPT lahko podpre podjetniške cilje, izboljša interakcijo s strankami in poveča učinkovitost podjetja. Udeleženci so se seznanili z delovanjem ChatGPT in njegovimi prednostmi v poslovnem okolju. Poudarek je bil tudi na uporabi ChatGPT za izboljšanje storitev strank, avtomatizaciji odzivanja na pogosta vprašanja in težave ter personalizaciji komunikacije.

Poleg tega smo raziskali uporabo ChatGPT za razvoj novih produktov in storitev, vključno s kreativnim generiranjem idej, testiranjem konceptov in izrabo za napredno analizo trga in uporabniških potreb. Dotaknili smo se tudi etičnih vidikov uporabe avtomatizirane komunikacije, omejitev in pasti pri uporabi ChatGPT ter ohranjanja človeškega dotika in avtentičnosti v interakcijah s strankami.

Na delavnici so bili organizirani tudi praktične vaje za uporabo ChatGPT v podjetniškem okolju, skupaj z igralnimi situacijami za izboljšanje komunikacijskih veščin. Udeleženci so si delili izkušnje in najboljše prakse ter razpravljali o tehničnih vidikih integracije ChatGPT v obstoječe sisteme, izboru pravega orodja ali platforme ter stroških, časovnih omejitvah in varnosti pri implementaciji.

Predavatelj Peter Mesarec, strokovnjak za SEO in marketinški svetovalec, je prispeval svoje bogate izkušnje na področju uporabe ChatGPT in podpore podjetjem pri doseganju poslovnih ciljev. Na dogodku so bile predstavljene tudi uspešne zgodbe in primeri uporabe ChatGPT v različnih podjetjih, kar je udeležencem prineslo navdihujoče ideje.

Skupaj smo raziskali, kako ChatGPT lahko spodbudi podjetja in prispeva k njihovim podjetniškim ciljem. Udeleženci so prejeli praktična znanja, ki jih lahko uporabijo pri načrtovanju in izvedbi prehoda na uporabo ChatGPT v svojih podjetjih. Poudarjena je bila tudi pomembnost postavljanja merljivih ciljev, rednega usposabljanja, prilagajanja ter ohranjanja prilagodljivosti na podlagi povratnih informacij strank in zaposlenih.

Delavnica je bila brezplačna za udeležence in sofinancirana s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT, Javne agencije.

2560 1154 KIKštarter – Kreativna Industrija Kamnik
Naše spletno mesto uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in/ali se strinjate z našo uporabo piškotkov.
Več