Loading Events

« All Events

KIKOFF – Električna prihodnost

28 May 19:00 - 21:00

Gostje nam bodo na KIK OFF srečanju predstavili svojo poslovno pot ter razkrili kakšna bo električna prihodnost. Na druženju želimo spodbuditi inovativno miselnost ter razbliniti zagrenjene poglede današnjega časa. V tokratnem KIK OFF-u bo tudi tematika usmerjena v prihodnost, inovativnost in razvoj.

V bližnji prihodnosti pričakujemo razcvet električnih vozil, v KIKoffu se bomo dotaknili električnih vozil tako v zraku, kopnem in v vodi. Videti je, da so električna vozila končno premagala večino ovir in, da lahko počasi zacvetijo v polni luči. Vsi vemo, mobilnost se spreminja in prihodnost je vsekakor električna, kar smo videli že dolgo nazaj v znanstveno fantastičnih filmih.

Kakšne izzive in pasti prinaša posodobitev prostorov pod pokrovi vozil in tistih čez širne travnike? Kaj točno mislijo razvojniki, ko govorijo o ceveh, po katerih bomo v udobnih kapsulah, potovali z neverjetnimi hitrostmi, bomo poizkusili ugotoviti na KIK-OFFu Električna prihodnost.

Z gosti iz dotične industrije se bomo pogovarjali o njihovih projektih, o trenutnem stanju in kaj prinaša bližnja in tudi malo manj bližnja prihodnost.

Dogodek je brezplačen. Organizator je KIKštarter in Razvojni center Srca Slovenije.

 

GOSTJE


 

dr. Simon Mandelj – GEM motors

GEM motors deluje na področju razvoja in proizvodnje električnih pogonskih motorjev namenjenih e-mobilnosti. Podjetje, zdaj že globalno, je leta 2010 ustanovil dr. Simon Mandelj, ki bo tudi naš gost. Inovativnost novega, kar v kolo vgrajenjega motorja, so takrat hitro prepoznali investitorji in podjetja, ki se ukvarjajo z razvojem in proizvodnjo na področju e-mobilnosti – tako je iz domače garaže nastalo podjetje GEM motors.

 

Žiga Primožič, mag. – Petrol – Inovativni poslovni modeli in digitalizacija/e-mobilnost

je vodja projektov v oddelku inovativni poslovni modeli in digitalizacija, skratka na razvojnemu oddelku za e-mobilnost v podjetju, ki je eno najbolj prepoznavnih pri uporabnikih motornih vozil, družbi Petrol d.d. Glede na to, da je Petrol zelo vpet v mobilnost, ga kot podjetje čakajo številni izzivi v prihodnosti, saj mobilnost ni več samo dober avtomobil in ceste. Na KIKOFF dogodku bo predstavil izzive in modele s katerimi se srečujejo na oddelku. Je tudi redni obiskovalec avtomobilskih sejmov po Evropi, torej osrednjih dogodkov mobilnosti.

 

Jaka Verbič

Jaka Verbič je oblikovalec premikajočih objektov in novih tehnologij. Po več kot desetletju dela v različnih oblikovalskih studijih se je leta 2018 podal na samostojno pot. Pozornost je usmeril v oblikovanje trasportnih sredstev in “cutting edge” tehnoloških produktov. Na njegovi mizi je trenutno nekaj projektov oblikovanja različnih plovil, družina robotov, medicinska naprava in nenazadnje leteča naprava za eno osebo ter kapsula, ki je del sistema hyperloop.

“Oblikovanje ni samotarski poklic, nove ideje nastajajo z dialogom. Oblikovanje je več kot le lepa slika, dobro oblikovan produkt mora na koncu dneva dobro delovati.”

 

Dogodek je organiziran v sodelovanju z Razvojnim centrom Srca Slovenije, v okviru evropskega projekta D-STIR, ki naslavlja odgovorne inovacije in raziskave.

Details

Date:
28 May
Time:
19:00 - 21:00
Event Categories:
,

Organizer

KIKštarter
Email:
info@kikstarter.si

Venue

KIKštarter
Fužine 134
Kamnik, Slovenia
+ Google Map