Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Socialno podjetništvo (predavanje + delavnica)

2 April 17:00 - 21:00

Free

Delavnice potekajo v prvem sklopu v obliki predavanja, kjer udeleženci pridobijo nova teoretična znanja, ki v zajemajo najprej osnove socialnega podjetništva, pregled dobrih praks v Sloveniji in v tujini ter pregled poteka zagona socialnega podjetja v Sloveniji. Poudarek je tudi na znanjih, ki so pomembna za financiranje socialnega podjetja in poslovanja na trgu.

S predavanj preidemo na poslovanje socialnega podjetja, kjer v prvi fazi prediskutiramo poslovne ideje udeležencev ter te povežemo s pridobljenim znanjem nato pa se lotimo poslovnega načrta. V tem delu se naučimo izdelati poslovni načrt po metodi CANVAS, kjer skupaj izdelamo osnutek poslovnega načrta za socialno podjetje.

Udeleženci skozi delavnico pridobijo temeljna znanja o socialnem podjetništvu, spoznajo primere dobrih praks, spoznajo uspešne poslovne ideje in se seznanijo s postopki ustanovitve socialnega podjetja. Prav tako dobijo usmeritve glede začetnega financiranja socialnega podjetja s pomočjo javnih razpisov.

Osrednji del delavnice, pa je mentoriranje udeležencev o izdelavi poslovnega načrta za socialna podjetja, kjer bodo spoznali prepoznavno metodo izdelave poslovnega načrta in pridobili znanja o izdelavi le-tega.

Z delavnicami bodo udeleženci pridobili osnovna znanja za preverjanje poslovne ideje in ugotavljanje lastnega potenciala glede svoje podjetniške poti v socialnem podjetništvu.

Program socialnega podjetništva obsega:

  • Predavanje o osnovah socialnega podjetništva in ustanovitvi socialnega podjetja
  • Predstavitve možnosti financiranja socialnega podjetja
  • Delo po skupinah z mentoriranjem,
  • Izdelava poslovnega načrta po metodi CANVAS.

Delavnica bo potekala trikrat, vsak torek, dne 02, 09 in 16. aprila.

Delavnica je brezplačna, prijava je možna preko RVS spodaj ali pa na mail info@kikstarter.si

Delavnice in predavanja potekajo v okviru projekta Večgeneracijski center Ljubljana.
Javni razpis za izbor operacij financirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Operacija se izvaja v okviru projekta Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020.

RSVP

Tickets are not available as this event has passed.

Details

Date:
2 April
Time:
17:00 - 21:00
Cost:
Free