Naša zgodba

Prvotna ideja o projektu KIKŠTARTER Kamnik se je porodila v Mladinskem centru Kotlovnica. V letu 2014 smo v okviru Zavod Kotlovnica pridobil EVS izmenjavo na temo Coworking prostora in začelo se  priprave za postavitev takšnega centra.
Prve konkretne projektne aktivnosti smo pričeli že v začetku leta 2014 (januar) z začetnimi delavnicami, motivacijo zainteresiranih, predajanjem prvih znanj.  V letu 2014 so bile izvedene aktivnosti predvsem vsebinske v smislu grajenja partnerstva, vključevanja deležnikov, motivacije zainteresiranih.

V letu 2015 pa smo izvedli tudi fizične aktivnosti in obnovili prostore za delovanje coworking prostora KIKŠTARTER, ki danes vključenim podjetnikom nudi strokovno podporo pri zagonu in razvoju podjetniške ideje. Poleg tega KIKŠTARTER izvaja širok nabor motivacijskih aktivnosti za širšo javnost, saj želimo s takšnim pristopom motivirati vse zainteresirane, ki jih zanima podjetništvo z visoko dodano vrednostjo.

Od samega začetka pobude KIKŠTARTER se je Zavod Kotlovnica najprej povezal z občino Kamnik, kot strokovno podporo pa smo vključili v partnerstvo Tehnološki park Ljubljana in Srednješolski center Rudolfa Maistra. Skozi razvoj vsebinskih aktivnosti smo v izvedbo projekta vključili lokalne podjetnike, kar se je odrazilo v ustanovitvi podjetniškega kluba. Splošno javnost oziroma zainteresirane talente in potencialne podjetnike smo vključili in jih tudi konstantno vključujemo skozi motivacijske dogodke, kot na primer Start-up vikende in druge izobraževalne dogodke.