STARTUP WEEKEND

Startup Weekend je intenziven podjetniško-zabaven vikend, na katerem ekipe tekmujejo v tem, kdo bo v izjemno kratkem času, ustvaril boljši prototip oziroma poslovni model podjetja po najsodobnejših metodologijah.

Ponujamo ti izjemno priložnost, da spoznaš kako poteka razvoj poslovne ideje in njena realizacija v praksi. Pridi na Startup vikend, povečaj možnosti kariernega uspeha ali realiziraj svojo idejo v samo enem vikendu! V tem vikendu vam bodo na voljo najboljši mentorji in predavatelji, ki vam bodo pomagali, da boste v tem času idejo kar najbolj razvili.

NAGRADE ZA NAJBOLJŠE EKIPE

3 mesece uporabe co-working prostora v Kikštarterju in možnost predstavitve izdelka pred investitorji podjetniškega pospeševalnika Kikštarter z možnostjo pridobitve 5.000 do 25.000 € vložka. Plus dodatne nagrade

1200€

1. MESTO

500€

2. MESTO

300€

3. MESTO

PROGRAM

16.00-17.00 Predstavitev tekmovanja(format predstavitev, kriteriji ocenjevanja, predstavitev mentorjev), predstavitev skupin

17.00-19.00 Skupinsko delo na projektih (predlog analiza trga in konkurence)

19.00-20.00 Sklop predavanj

19.30-09.00 Delo na projektih – prototipiranje

09.00-10.00 Jutranji pozdrav in predstavitev prototipov 

10.00-13.00 Validacija z uporabniki

13.00-14.00 Predselekcijska predstavitev

14.00-17.00 Delo na finalnih predstavitvah

17.00-19.00 Finalna predstavitev in razglasitev zmagovalcev

 

Projekt podpirajo: SPOT točka GZS, Podjetniški klub Kamnik in Občina Kamnik

KOMISIJA

Komisijo sestavljajo:

  • Stojan Hergouth, vodja komisije, predsednik Podjetniškega kluba Kamnik, CEO Jata Emona
  • Matej Humar, direktor pospeševalnika KIKštarter
  • Tomaž Lah, CEO Nektar Natura
  • Urban Bergant, CEO Elektrina
  • Aleš Juhant, CEO Metal Profil
  • Rok Slapar, CEO VigoShop

MENTORJI

Rok Colarič
Sleppy Bottle 

Mirza Ljubljankič
Belife d.o.o. 

Anja Bordon
Hungry Skin

Dejan Kojić
Adstar

Rok Slapar
Vigoshop

Matjaž Jug
ETC Adriatic, KIKštarter 

Aleš Hrovat
Vigoshop

Lenart Grkman
Oblikovalski studio Grafikum

Nace Novak
DiscoverAll 

Matija Matičič  
MM SOL 

Maj Horvat
Bevo

Luka Sinček
Bevo

PRIJAVA NA DOGODEK

prijavo pošlji na info@kikstarter.si

FAQ

Kaj je prototip?

Prototip je v preveritev ideje, izdelek namenjen za testiranje in odpravljanje morebitnih pomankljivosti pred uvedbo serijske proizvodnje. Glavni namen je, da se ustvarjalec prepriča, če njegova ideja deluje ter da se odkrije morebitne tehnične, oziroma oblikovne težave in da se le te odpravi.

Predavanja, so obvezna?

Predavanja niso obvezna, lahko se jih udeležite po želji in glede na tematiko za katero ocenjujete da vam bo koristila. Mentorji bodo razdeljeni v tri kategorije: podjetnost, tehnika in prodaja. Več kot boste spraševali, več uporabnih informacij boste dobili. Priporočamo, da se v ekipi organizirate tako, da vsako predavanje obišče vsaj en član.  

Sem lahko sam v ekipi?

Lahko, vendar le če imate že zelo jasno idejo o izdelku in vizijo o pitchu. Startup Weekend je zahteven dogodek, vaša naloga bo razviti svoj izdelek, ga osmisliti in narediti prototip. Dobro premislite o vaši odločitvi.  

Kakšna predstavitev se pričakuje?

Udeleženci boste tekom Startup weekenda imeli tudi predavanje, kjer boste več zvedeli o tem kaj je pitch (predstavitev) in kako ga sestavimo. Vaš končni pitch bo omejen na tri minute. V tem času morate, kar se da najbolje, predstaviti vaš izdelek, problem, ki ga rešujete, izkušnje ekipe, …

Kaj pa če ne zmagam?

Ni panike, v vsakem primeru ste pridobili novo znanje, nova poznanstva. Večkrat se zgodi, da posamezni člani komisije vložijo lastna sredstva tudi v ekipe, ki niso med nagrajenimi.