Canva - Student in the Library

Za izobraževalne institucije v Sloveniji  izvajamo več različnih podjetniških izobraževanj in aktivnosti. Glede na vaše potrebe lahko za vas in vaše učence  organiziramo:

PROGRAM PODJETNIŠTVA

Program aktivnosti, ki iz učenca naredi pravega podjetnika.

Program je zasnovan v štirih stopnjah, ki so natančneje opisane spodaj.

Program podjetništva izvajamo uspešno že dve leti v njem pa je sodelovalo že 6 lokalnih šol.

Za vas lahko izvedemo tudi le posamezen del ali posamezno točko programa.

1. Predavanja na šoli:

2. Podjetniški krožki:

Dvo-urna predstavitev na šoli za vse 8.& 9. razrede oziroma 3. & 4. letnike. Predstavitev zajema, predstavitev poklicev prihodnosti, aktualnih razmer na trgu delovne sile in predstavitev podjetništva ter uspešnih podjetniških zgodb.

Drugo šolsko uro se fokusiramo na generiranje podjetniških idej in izpolnjevanje ter predstavitev poslovnega modela po Canvas metodologiji.

Vsebina je prilagojena na starost in zrelost učencev. Po končani predstavitvi se vsi zainteresirani povabijo k sodelovanju na drugi stopnji podjetniških krožkov.

Trije podjetniški krožki v posameznem trajanju 1,5h. Podjetniški krožki se lahko izvajajo v naših ali vaših prostorih. Vključeni so vsi učenci, ki so se vpisali na nadaljnjo podjetniško izobraževanje na prvi stopnji.

Učenci bodo tekom krožkov deležni poglobljenega podjetniškega izobraževanja. Dobili bodo odgovore na vprašanja: kako dobiti idejo, katera ideja je tista prava, kako preveriti trg, kdo je idealni kupec, kako uspešno tržiti idejo, kakšni poslovni modeli obstajajo in mnogo več.

Cilj druge stopnje priprava udeležencev na tretjo stopnjo (Startup weekend).

3. Startup weekend:

4. Nadaljevanje

Tridnevni, med šolski podjetniški dogodek z veliko intenzivnega dela.

Udeleženci bodo na Startup weekendu poizkušali preiti od ideje pa do prvih prototipov in prvih prodaj v le nekaj dnevih intenzivnega dela. Ves čas jim bodo na voljo izkušeni mladi podjetniki, ki jih bodo usmerjali pri delu.

Na koncu dogodka bodo udeleženci predstavljali svoje projekte in dosežke pred lokalnimi investitorji in se potegovali za morebitno investicijo.

Po končanem Startup weekendu bo vsem ekipam, ki bodo žele nadaljevati z svojimi projekti KIKštarter nudil nadaljnjo pomoč in podporo.

Skupaj bomo dogovorili dan in uro v tednu, ko se bomo redno dobivali in ekipam nudili podjetniško mentoriranje.

Na voljo jim bo tudi vsa oprema KIKštarterja vključno z 3D printerjem in opremljeno delavnico.

 
 

DRUGE AKTIVNOSTI

Za vas lahko organiziramo in izvedemo tudi mnoge druge aktivnosti, kot so:

Karierne tržnice

Oglede lokalnih podjetji

Delovne prakse

Napredne tehnične programe

Za več informacij glede navedenih aktivnosti nam pošljite povpraševanje.

CENA

 

  • Za cenovno poizvedbo nam pošljite povpraševanje.
  • Izvedbo storitve vedno prilagodimo tudi vašemu budžetu.
  • Cena je tako odvisna od: vrste storitve, željenega trajanja, lokacije dogodka, števila udeležencev in posebnih želja.
  • V primeru interesa več šol iz iste občine lahko skupaj z vami stopimo v stik z občino za morebitno financiranje ali sofinanciranje aktivnosti.

ZAKAJ MI?

  • Ker smo v naši 5 letni zgodovini organizirali že več, kot 300 izobraževalnih dogodkov z našimi dejavnostmi pa vplivali na več tisoč ljudi!
  • Ker smo cenovno fleksibilni in lahko za vsakršni budžet organiziramo nekaj.
  • Ker že uspešno sodelujemo s šolami:  OŠ Frana Albrehta,  OŠ Toma Brejca, OŠ Marije Vere, OŠ Šmartno, OŠ Komenda in GSŠRM Kamnik. Nekaj naših dosežkov pa si lahko preberete spodaj.
Za poslovno idejo Wonder Owl, učenci OŠ Frana Albrehta prejeli BRONASTO PRIZNANJE

Učenci OŠ Frana Albrehta so s pomočjo KIKštarterja razvili inovativno podjetniško idejo. Pod okriljem mentorja Naceta Novaka, so razvili poslovno idejo, izdelali prototip in pripravili predstavitev svoje podjetniške ideje za ...

Osnovnošolci, ki so se udeležili KIKštarterjevega programa, so v finalu podjetniškega tekmovanja POPRI

Dve skupini osnovnošolcev, ki so se letos udeležili KIKštarterjevega programa za razvoj podjetniške ideje, sta se uvrstili v finale nacionalnega mladinskega izbora za najboljšo podjetniško idejo POPRI, ki ga organizira ...

STARTUP VIKEND OŠ FRANA ALBREHTA

V Kikštarterju je bil še en vikend rezerviran za osnovnošolce, saj je v letošnjem šolskem letu potekal že 2.  startup vikend katerega so se udeležili učenci iz OŠ Frana Albrehta. ...

Medosnovnošolski startup vikend

V soboto, 26. 10. 2019 se je v Kikštarterju odvijal letošnji prvi Start up vikend za osnovnošolce. Zbrale so se le najbolj zainteresirane ekipe, ki so želele svojo poslovno idejo ...

Poročilo o delovni praksi v KIKštarterju

Delovna praksa se mi počasi zaključuje zato bom v tem poročilu zapisal nekaj o svojih nalogah, zadolžitvah, ki sem jih opravljal med tekom dveh tednov mojega dela. Prvi dan sem ...

previous arrow
next arrow
Slider

Za več informacij nam pošljite povpraševanje: