CINEMA razpis: »Priprava idejne zasnove in izvedbe pop – up izložbe za revitalizacijo mesta Kamnik«

Vabimo vas k sodelovanju za »Pripravo idejne zasnove in izvedbe pop – up izložbe za revitalizacijo mesta Kamnik« v okviru projekta CINEMA.

Z oživljanjem izložb in povezovanjem podjetnikov in kreativcev želimo meščane in obiskovalce mesta opozoriti na potencial, ki ga ima slikovito zgodovinsko mestno središče Kamnika, predvsem pa spodbuditi lastnike prostorov k tesnejšemu sodelovanju z močno podjetniško skupnostjo in oživitvi praznih prostorov. Pojav nakupovalnih središč na obrobju mest in posledice, ki so nastale ob pandemiji, so močno prizadele male trgovce in podjetnike, ki v mestnih središčih opravljajo svoje dejavnosti, predvsem srednje velika mesta so ostala dobesedno izpraznjena. V Kamniku jim je uspelo predvsem zaradi močne povezanosti z lokalno skupnostjo, podpore lokalne oblasti in ljubezni do slikovitega zgodovinskega mestnega jedra. S tem projektom želimo pomembne skupnosti v mestu še bolj povezati ter hkrati postaviti izhodišče za novo ponudbo, ki lahko prispeva k oživitvi mesta.

V sklopu aktivnosti vabimo oblikovalce, arhitekte in druge ustvarjalce s področja kreativnih industrij, da v

FAZI 1: pripravijo idejni osnutek ter v

FAZI 2: izvedejo oz. realizirajo eno izmed petih (5-ih) izložb izbranih v samem Kamniškem središču.

Oprema izložb je vezana na uveljavljena oz. zagonska podjetja, ki so del kamniške podjetniške skupnosti. V vsaki od posameznih petih izložb bo za obdobje enega meseca predstavljeno eno podjetje. Seznam podjetij s povezavami ter pripadajoče izložbe s fotografijami najdete tukaj (str. 2-4).

Cilj prve faze razpisa je, da z idejnim osnutkom prikažete, kako bi v izložbi predstavili podjetje. Za popolno prijavo oz. izvedeno prvo fazo morate oddati naslednje materiale:

  1. Izpolnite enostavno prijavnico, ki jo najdete tukaj (izpolnjeno, podpisano in skenirano oddate skupaj z drugimi materiali pod točko 2. in 3.).
  2. Idejni koncept: za prikaz vizualnega dela osnutka je potrebno oddati 1-3 risbe, skice, 3D vizualizacije, fotomontaže oz. katerekoli druge likovne tehnike, ki bodo kar najbolje predstavile/prikazale vašo idejo. (materiale oddajte v pdf. obliki, ime datoteke naj bo: CINEMA_naslov lokacije izložbe_vaše ime, datoteka ne sme presegati velikosti 3 MB)
  3. Opis koncepta/ideje/zgodbe in tehnični opis, ki bo vseboval popis materialov in opis izvedbe. Opis naj bo kratek in jedrnat in ne dolg več kot eno A4 stran. (opis oddajte v pdf. obliki, ime datoteke naj bo: CINEMA_naslov lokacije izložbe_vaše ime)

V drugi fazi bo potrebno izložbo realizirati/izvesti. Postavitev izložb se izvede v času med 11. in 13. septembrom 2022. Izložbe bodo postavljene za dobo enega meseca. Podrobnejše aktivnosti in časovne roke preveri tukaj (str. 7).

Izbrani oblikovalci bodo za izvedbo obeh faz skupaj prejeli sredstva v višini 1.200,00 € z DDV.

Aktivnosti tega povabila hkrati predstavljajo edinstveno priložnost za promocijo oblikovalcev, arhitektov in ustvarjalcev, saj septembra načrtujemo številne medijske aktivnosti, kot so otvoritveni dogodek, objava zgodb sodelovanja med oblikovalci in podjetniki, sporočilo za medije itd.

Na razpis se lahko prijavijo ustvarjalci, ki:

  • delujejo na področju kulturnih in kreativnih vsebin oz. so študentje s tega področja,
  • so fizične osebe oz. študentje, imajo ustanovljen s.p., status samozaposlenega v kulturi, društvo, zavod ali podjetje,
  • imajo izkušnje s snovanjem in izvedbo takih oz. podobnih projektov.

Skrajni rok za prijavo na razpis (oddaja prijavnice, idejnega osnutka in opisa) je 6. 6. 2022 do 12. ure na elektronskem naslovu tina.pezdirc@rralur.si.

Dodatne informacije v zvezi z vsebino povabila lahko prijavitelji pridobijo pri Tini Pezdirc Nograšek, dosegljivi na telefonski številki 01 306 19 21, oz. na elektronskem naslovu tina.pezdirc@rralur.si.

Projekt CINEMA poteka v okviru programa Interreg Podonavje, sofinanciranega s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj. Partnetji, ki sodelojujejo v projektu so poleg Zadruge KIKštarter, še Občina Kamnik, Gospodarska zbornica Slovenije in Regionalna razvojna agencija ljubljanske urbane regije.
KIKštarter – Kreativna Industrija Kamnik
Naše spletno mesto uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in/ali se strinjate z našo uporabo piškotkov.
Več