Za šole

Za izobraževalne institucije izvajamo več različnih podjetniških izobraževanj in aktivnosti.

Program podjetništva

Program podjetništva je program, skozi katerega učenci pridobijo podjetniško miselnost. Izvajamo ga že 2 leti, vanj pa je bilo do sedaj vključenih že 6 lokalnih šol. Program je zasnovan v štirih stopnjah, ki so natančneje opisane spodaj. Skladno z vašimi željami se lahko dogovorimo tudi za izvedbo posameznega dela, v kolikor vam to ustreza bolj od izvedbe celotnega programa.

1. PREDAVANJA NA ŠOLI

Dvourna predstavitev na šoli je namenjena učencem 8. in 9. razreda osnovne šole oziroma dijakom 3. in 4. letnika srednje šole / gimnazije. Vsebina je prilagojena starosti in zrelosti učencev.

Slušateljem predstavimo poklice prihodnosti, aktualne razmere na trgu delovne sile ter jih seznanimo s podjetništvom in uspešnimi podjetniškimi zgodbami.

Drugo šolsko uro se osredotočimo na proces generiranja podjetniških idej ter izpolnjevanje in predstavitev poslovnega modela po Canvas metodologiji.

Po končani predstavitvi povabimo vse zainteresirane k sodelovanju na naslednji stopnji predvidenega programa.

2. PODJETNIŠKI KROŽKI

Predvidena je izvedba treh podjetniških krožkov, vsak izmed njih traja 1,5 ure. Izvajajo se lahko na vaši šoli ali v naših prostorih. Vanje so vključeni tisti učenci oz. dijaki, ki so se vpisali na nadaljnje podjetniško izobraževanje.

Tekom krožkov bodo udeleženci deležni poglobljenega podjetniškega izobraževanja. Dobili bodo odgovore na vprašanja kot so: “Kako dobiti idejo?”,  “Katera ideja je tista prava?”, “Kako preveriti trg?”, “Kdo je idealni kupec?”, “Kako uspešno tržiti idejo?”, “Kakšni poslovni modeli obstajajo?” in mnogo več.

Na podjetniških krožkih se udeleženci pripravljajo na naslednjo fazo, Startup weekend.

3. STARTUP WEEKEND

Startup weekend je tridnevni podjetniški dogodek, ki se ga udeležijo učenci različnih šol. Na njem je veliko intenzivnega dela.

Udeleženci bodo šli v nekaj dneh skozi postopek od podjetniške ideje do prvih prototipov in začetka prodaje. Pri tem jim bodo ves čas na voljo izkušeni mladi podjetniki, ki jih bodo usmerjali pri delu.

Ob koncu dogodka bodo udeleženci predstavili svoje projekte in dosežke pred lokalnimi investitorji ter se potegovali za morebitno investicijo.

4. NADALJEVANJE

Po končanem Startup weekendu bo vsem ekipam, ki bodo želele nadaljevati s svojimi projekti, KIKštarter nudil nadaljnjo pomoč in podporo.

Dogovorili se bomo za dan in uro v tednu, ko se bomo redno dobivali in ekipam nudili podjetniško mentoriranje.

Na voljo jim bo tudi vsa KIKštarterjeva oprema vključno s 3D tiskalnikom in opremljeno delavnico.

DRUGE AKTIVNOSTI

Za vas lahko organiziramo in izvedemo tudi druge aktivnosti, kot so:

 • Karierne tržnice
 • Oglede lokalnih podjetij
 • Delovne prakse
 • Napredne tehnične programe

Za več informacij glede navedenih aktivnosti nam pošljite povpraševanje.

CENA

 • Za cenovno poizvedbo nam pošljite povpraševanje.
 • Izvedbo storitve vedno prilagodimo tudi vašim finančnim zmožnostim.
 • Cena je odvisna od vrste storitve, trajanja programa, lokacije dogodka, števila udeležencev in posebnih želja.
 • Če se za program zanima več šol iz iste občine, se lahko dogovorimo za porazdelitev stroškov.

ZAKAJ MI?

 • Ker na trgu delujemo že 5 let. V tem času smo organizirali že več kot 300 izobraževanj, vnaših dejavnosti pa se je udeležilo že več kot 1000 ljudi;
 • Ker smo cenovno fleksibilni in lahko program prilagodimo vašim finančnim zmožnostim in željam;
 • Ker uspešno sodelujemo s številnimi šolami. Med njimi so OŠ Frana Albrehta,  OŠ Toma Brejca, OŠ Marije Vere, OŠ Šmartno, OŠ Komenda in GSŠRM Kamnik.
Naše spletno mesto uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in/ali se strinjate z našo uporabo piškotkov.
Več