Etično hekanje in informacijska varnost

V sredo, 30. oktobra, smo gostili zelo zanimivega predavatelja. Boštjan Špehonja, višji svetovalec na področju informacijske varnosti, soustanovitelj fundacije SICEH (Slovenski certificirani etični hekerji) in direktor podjetja GO-LIX d.o.o. nam je na primerih predstavil aktualne pasti in prevare, ki nas čakajo na internetu in razložil kaj in kako dela etični heker.

Udeležbo na takem predavanju priporočamo vsem, ki imajo računalnik in uporabljajo splet, saj bi vsi morali vedeti, kako se zaščiti in kje so naše največje varnostne pomanjkljivosti. Prav tako pa so na predavanju uživali tisti, ki se že ukvarjajo z računalništvom in jih zanima več o etičnem hekanju. Že med, predvsem pa po predavanju, se je razvila debata, obiskovalci pa so bili navdušeni nad predavateljem in razlago. Če vas zanima informacijska varnost, je Boštjan Špehonja zagotovo pravi naslov.

In če ste nas tokrat zamudili, nas lahko ujamete v sredo, 6. novembra, ob 18. uri v Kikštarterju na pogovoru s podjetnikom Žigom Vavpotičem.

KIKštarter – Kreativna Industrija Kamnik
Naše spletno mesto uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in/ali se strinjate z našo uporabo piškotkov.
Več