Loading Events
 • This event has passed.

Delavnica: Inovativnost in razmišljanje izven okvirjev

20 junija, 2023 @ 17:00 - 20:00

Pridružite se nam na edinstvenem dogodku, ki bo odprl vrata inovativnosti in razmišljanju izven okvirjev. Spoznali bomo pomembnost izstopanja iz ustaljenih okvirov ter kako spodbuditi inovativnost, ki bo pripeljala do prebojnih rezultatov. Dogodek se osredotoča na osnove inovativnega razmišljanja, pomen akcijske usmerjenosti za uspeh ter praktično vajo, kjer boste razvili svojo lastno inovativno idejo. S študijo primerov bomo spoznali resnične zgodbe uspeha, kjer so inovativnost privedla do prebojev, ter kako lahko te primere uporabimo v našem delovanju. Udeleženci bodo prejeli konkreten akcijski načrt za uporabo naučenega v svojem delovnem okolju. Predavatelj dogodka, Mag. Tomaz Korelc, MBA, je strokovnjak za razvoj inovativnih poslovnih strategij ter ustvarjanje blagovnih znamk. Ta dogodek ni le klasična delavnica, temveč prava prebojnica, ki bo spodbudila vašo inovativnost, kreativnost in strateško razmišljanje.

Pridružite se nam na delavnici, ki bo potekala 20. junija ob 17.uri v KIKštarteju, in začnite svoje potovanje v dolgoročni uspeh!

Vsebina delavnice:

 1. Zakaj je pomembno, da izstopimo izven okvirjev?
 • Kako lahko spodbudimo inovativnost, ki bo pripeljala do prebojnih rezultatov?
 • Pomen originalnosti, inovativnosti in ustvarjalnosti ter razmišljanja izven okvirov
 1. Osnove inovativnega razmišljanja in delovanja
 • Definiranje inovativnosti in kako se ta razlikuje od tradicionalnega razmišljanja
 • Pomen “out of the box” razmišljanja in kako to vpliva na poslovne rezultate
 • Predstavitev orodja in metodologije za spodbujanje inovativnosti in kreativnosti
 1. Pomen akcijske usmerjenosti za uspeh 
 • Predstavitev pomena akcijske usmerjenosti v poslovnem kontekstu
 • Kako povezati inovativnost z akcijo – od ideje do izvedbe
 • Tehnika za postavljanje ciljev in sledenje napredku
 1. Praktična vaja: Od ideje do izvedbe – Ideja potrebuje realizacijo.
 • Udeleženci bodo razvili svojo lastno inovativno idejo z uporabo naučenih metod in orodij
 • Diskusija in povratne informacije o idejah
 1. Premor
 • Možnost za mreženje in sprostitev
 1. Študija primera: Prebojni primeri iz prakse
 • Predstavitev resničnih primerov, kjer so podjetja ali posamezniki dosegli preboje z inovativnostjo
 • Analiza, kako so bili uporabljeni naučeni principi v teh primerih
 • Diskusija o tem, kako se lahko ti primeri uporabijo v našem delovanju
 1. Povzetek in akcijski koraki za prihodnost – Kako naučeno uporabiti za uspehe v prhodnosti

Udeleženci boste ustvarili lasten akcijski načrt, kako implementirati naučene koncepte v svoje delovno prakso in okolje.

Program zagotavlja strukturiran pristop k inovativnem, ustvarjalnem razmišljanju izven okvirjev ter akcijske usmerjenosti in ciljno usmerjenega razmišljanja, ki ga je mogoče takoj uporabiti. Poudarek je na praktičnih veščinah in orodjih, ki jih lahko uporabite v vašem vsakdanjem delovanju.

O predavatelju: 

Mag. Tomaz Korelc, MBA je strokovnjak za razvoj inovativnih poslovnih strategij, poslovnih modelov, strateški marketing, ustvarjanje blagovnih znamk, identifikacijo ter razvoj potencialov. S svojo sposobnostjo razmišljanja izven okvirov in strastjo do izzivanja statusa quo, pomaga podjetjem videti in izkoristiti potenciale ter priložnosti. Je avtor strateškega poslovnega modela BeStar™, ki vam skozi enostaven in razumljiv model poslovne zvezde poda uvid v potencial vaše poslovne ideje in poslovnega modela ter poda usmeritve pri strateško taktičnem udejanjanju.

Tomaž Korelc je med drugim tudi avtor številnih knjig in sicer: Preboj!; Odločite se za poslovni preboj!;  Strateški marketing in razvoj blagovnih znamk; v letu 2023 pa načrtuje izzid nove knjige z naslovom: Modrost zmagovalcev: Biti, živeti, imeti.

Tip delavnice- prebojnice:

Prebojnica, nadgrajuje klasično obliko interaktivne delavnice ter se osredotoča na inovativnost in razmišljanje “izven okvirov”. Prebojnica je napredna in dinamična oblika delavnice, posebej zasnovana za spodbujanje inovativnih prebojev ter izzivanje in razširjanje ustaljenih okvirov razmišljanja. Ta interaktivna izkušnja udeležence vodi skozi proces odklepanja svojega potenciala za inovativnost, kreativnost in strateško razmišljanje.Prebojnica ni le okolje za pridobivanje znanja in veščin, temveč je zasnovana tako, da spodbuja udeležence, da presegajo svoje običajne miselne vzorce, da preizprašujejo obstoječe predpostavke in prepoznajo nove priložnosti. S tem se ustvarja okolje, v katerem so inovativne ideje ne le spodbujene, temveč so tudi ključne za uspešno sodelovanje.Prebojnica se osredotoča na uporabo interaktivnih in sodelovalnih metod, kot so skupinske dejavnosti, izzivi v razmišljanju, vaje v reševanju problemov in primeri iz resničnega sveta, da bi spodbudila ustvarjalno mišljenje in inovacije. Vsaka prebojnica je zasnovana tako, da udeležencem omogoča, da se premaknejo izven svoje cone udobja in začnejo razmišljati na nove in prebojne načine.Nadaljnji element, ki prebojnico ločuje od tradicionalnih delavnic, je njen poudarek na dolgoročnem učenju in napredku. Po končani prebojnici se udeleženci ne le vrnejo na svoje delovno mesto z novim naborom veščin in znanj, temveč so tudi opremljeni z orodji in strategijami, ki jim bodo pomagale nadaljevati svoje potovanje v inovativnost in prebojno razmišljanje.

Cilj “Prebojnice” je, da udeležencem ne zagotovi le informacij in orodij, ki jih potrebujejo za inovativnost, akcijsko usmerjenost in ciljno usmerjenje, temveč tudi podporo pri uporabi teh orodij v praksi. Cilj je, da udeleženci po koncu delavnice-prebojnice ostanejo povezani, motivirani in podprti v svojih prizadevanjih za preboj na svojem področju.

Delavnica bo potekala v torek, 20. junija 2023 od 17. ure dalje v KIKštarterju, Fužine 134, Kamnik

Udeležba na delavnici je brezplačna, potrebna je predhodna prijava preko obrazca: KLIK KLIK.

 

Details

Date:
20 junija, 2023
Time:
17:00 - 20:00
Event Category:
Event Tags:
, ,
Naše spletno mesto uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in/ali se strinjate z našo uporabo piškotkov.
Več