Loading Events

Digitalna ustvarjalna delavnica: Delavnica programiranja in digitalne ustvarjalnosti

29 aprila @ 08:00 - 30 aprila @ 16:00

Pridružite se nam na edinstvenem potovanju skozi čarobni svet kodiranja in digitalne inovativnosti, kjer bodo mladi umi raziskovali in razvijali svoje digitalne spretnosti z uporabo orodij, kot sta Micro:bit in Lego robotika. Naš program je zasnovan tako, da otroke ne le seznani s temelji programiranja, temveč jih tudi pouči o pomembnosti spletnega bontona, učinkovite komunikacije v digitalnem svetu, in jim da orodja za ustvarjanje ter deljenje digitalnih vsebin. Skozi igro in praktične projekte bodo udeleženci razvijali kritično mišljenje in se učili, kako pristopiti k reševanju problemov na inovativen način. Naše delavnice so več kot le učenje; so priložnost za mlade, da se povežejo s tehnologijo na ustvarjalen in smiseln način, ki spodbuja njihovo radovednost in željo po učenju.

Delavnica bo potekala v ponedeljek in torek, 29. in 30. aprila med 8.00 in 16.00 v Zadrugi KIKštarter z.b.o., Fužine 134, 1241 Kamnik in bo razdeljena na tri dele.

1. Del: Osnove digitalne pismenosti in etike
Digitalni bonton in varno spletno okolje: Učenje odgovornega vedenja na internetu.
Učinkovita komunikacija v digitalnem svetu: Razvijanje veščin spoštljive komunikacije na spletu.
Ustvarjanje in deljenje digitalnih vsebin: Praktične delavnice za ustvarjanje digitalnih projektov in njihovo varno deljenje na spletu.

2. Del: LEGO® robotika
V tem segmentu se udeleženci potopijo v svet mehanike in programiranja z LEGO® Education orodji, vključno s Simple Machines, WeDo 2.0, Spike PRIME, Spike Essential in Mindstorms. Skozi izzive bodo otroci:Sestavljali robote in druge kreacije, ki oživijo z LEGO aplikacijo.
Razvijali socialne veščine, kot so sodelovanje in timsko delo.
Spoznavali mehaniko in delovanje strojev preko praktičnega raziskovanja.

3. Del: Micro:bit – Prve lekcije
Zaključni del naših delavnic bo udeležence vpeljal v osnove programiranja z uporabo micro:bita. Skozi serijo zabavnih in izobraževalnih projektov bodo otroci razvijali razumevanje programskih konceptov:

Primeri lekcij: Imenska oznaka – Učenje osnov programiranja z ustvarjanjem digitalne imenske oznake, Utripajoče srce – Programiranje micro:bita za simulacijo utripanja srca, Števec korakov – Izdelava lastnega števca korakov za spremljanje aktivnosti, Nočna lučka – Programiranje micro:bita za delovanje kot odzivna nočna lučka, Kamen, škarje, papir – Ustvarjanje igre kamen, škarje, papir z uporabo micro:bita.

Vsak del delavnice je zasnovan tako, da spodbuja inovativno razmišljanje, kreativnost in tehnične spretnosti, hkrati pa krepi razumevanje digitalnega sveta in njegovih možnosti. Pridružite se nam na tej edinstveni učni avanturi, kjer tehnologija in zabava hodita z roko v roki!

Delavnica je namenjena otrokom starim od  9 let naprej in je za udeležence brezplačna, obvezna pa je predhodna prijava na preko obrazca (KLIK KLIK). Število udeležencev je omejeno.

Za vsa vprašanja smo na voljo na  info@kikstarter.si

Projekt Znanje za digitalno delovanje je bil izbran na razpisu za sofinanciranje usposabljanj otrok in mladih za krepitev digitalnih kompetenc ter spodbujanje in promocijo naravoslovnih in tehniških poklicev. Projekt sofinancira Ministrstvo za digitalno preobrazbo.

#digiSI

 

 

Details

Start:
29 aprila @ 08:00
End:
30 aprila @ 16:00
Event Categories:
,
Event Tags:
,

Venue

Kikštarter
Fužine 134
Kamnik,1241Slovenija
+ Google Map
Phone
+386 40 665 343
View Venue Website
Naše spletno mesto uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in/ali se strinjate z našo uporabo piškotkov.
Več