Loading Events
  • This event has passed.

Digitalni heroji 30+ (OSNOVNI)

21 decembra, 2023 @ 09:00 - 20:00

Usposabljanje “Digitalni heroji 30+” je zasnovan kot 22-urni program, ki udeležencem starim 30 let ali več omogoča osvajanje pomembnih digitalnih veščin, ki jih boste prejeli na osnovi digitalnega usposabljanja. Program je strukturiran v pet tematskih sklopov in je razdeljen na osnovni in napredni del.

OSNOVNI DEL DIGITALNEGA USPOSABLJANJA- Zadnjič v letu 2023

V prvem sklopu, “Informacijska in podatkovna pismenost,” se udeleženci naučijo brskati, iskati ter filtrirati informacije na spletu. Razvijajo kritično ocenjevanje informacij in se učijo upravljati z njimi. Spoznali bomo portal e-Zdravje, e-Vem in e-Napotnica.

Sklop “Komuniciranje in sodelovanje” udeležencem omogoča razumevanje različnih digitalnih komunikacijskih orodij ter njihove namene. Učijo se tudi deliti informacije ter sodelovati na digitalnih platformah. Spoznali in uporabili bomo tudi portale E-uprava, E-naročanje in E-osebna izkaznica.

“Ustvarjanje digitalnih vsebin” je tretji sklop, kjer udeleženci pridobijo osnovno znanje o razvoju in urejanju digitalnih vsebin, zaščiti avtorskih pravic ter osnovah urejanja in objavljanja foto in vedo vsebin.

V četrtem sklopu, “Varnost,” se udeleženci učijo zaščite svojih naprav in osebnih podatkov. Spoznavajo tudi pasti spletnih prevar ter vpliv digitalne tehnologije na zdravje in okolje.

Sklop “Reševanje težav” udeležencem omogoča razumevanje in reševanje tehničnih težav. Prilagajajo tehnologijo glede na svoje potrebe ter se učijo kreativne uporabe digitalnih orodij.

 

Skozi to usposabljanje boste udeleženci pridobili obsežen nabor digitalnih veščin, ki vam bodo pomagale učinkovito delovati v sodobnem digitalnem okolju. Skozi usposabljanje boste spoznali tudi različne portale in aplikacije, ki predstavljajo osnovno in napredno digitalno pismenost, hkrati pa olajšajo opravljanje postopkov z državo- če smo nekoliko bolj konkretni:

Fizične osebe:

  • Uporaba spletne banke
  • Poslovanje z upravo (naročilo nove osebne izkaznice, potrdilo o nekaznovanosti za primere prijave na določena delovna mesta, vloga za otroški dodatek…) itd.

Da boste od izobraževanja odnesli čim več, vam svetujemo, da za izobraževanje uporabite lastni prenosni računalnik, tablico in/ali mobilni telefon ter si uredite digitalni certifikat. Če tega nimate, prav tako lahko sodelujete na usposabljanjih, saj bomo za prenosne računalnike in ostalo potrebno opremo poskrbeli v KIKštarterju.

DELAVNICA BO POTEKALA V ČETRTEK, 21. decembra 2023, od 9. ure dalje v KIKštarterju. 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada v okviru odziva Unije na pandemijo COVID-19.

 

Prijave so možne na 040 665 343 in info@kikstarter.si ali preko obrazca: KLIK KLIK

Details

Date:
21 decembra, 2023
Time:
09:00 - 20:00
Naše spletno mesto uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in/ali se strinjate z našo uporabo piškotkov.
Več