Podpora podjetništvu med mladimi v Kamniku in uspeh na Tekmovanju POPRI 2023

Občina Kamnik in KIKstarter v okviru svojega programa podpirata podjetniški duh med mladimi. Učenci vseh kamniških osnovnih šol in dijaki GSŠRM so imeli priložnost razvijati svoje poslovne ideje preko delavnic in krožkov, svoje ideje pa s pomočjo učiteljev in mentorice Nike Škrjanec, prijaviti na podjetniško tekmovanje POPRI.

POPRI je nacionalno tekmovanje v Sloveniji, namenjeno spodbujanju podjetništva med mladimi. Tekmujejo lahko učenci osnovnih in srednjih šol ter mladi do 29 let. Cilj tekmovanja je razviti poslovne ideje in modele, s čimer se spodbuja inovativnost, kreativnost in podjetniške veščine mladih.

Na tekmovanju POPRI 2023, ki je potekalo 4. aprila, so se udeležile 5 ekip iz OŠ Frana Albrehta in OŠ Marije Vere. Predstavljene so bile inovativne ideje, kot so sok za boljšo kri, svinčnik za plonkanje, platforma za menjavo zapiskov, steznik za hrbtenico in termometer za mleko. Posebno pozornost je pritegnila ekipa OŠ Frana Albrehta s steznikom za medenico, namenjenim ljudem z lordotično držo. Čeprav se niso uvrstile med prve tri, je njihov dosežek pomemben primer inovativnosti.

Čestitke tudi učiteljima Mateji Slevec iz OŠ Marije Vere in Marcelu Lahu iz OŠ Frana Albrehta za spodbujanje podjetniškega mišljenja med mladimi.

1536 1152 KIKštarter – Kreativna Industrija Kamnik
Naše spletno mesto uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in/ali se strinjate z našo uporabo piškotkov.
Več