2. Vseslovenski turistični start-up vikend

Med 17. In 19. Junijem je v Kamniku potekal že 2. Vseslovenski turistični start-up, ki postaja že kar tradicionalni.

Tridnevni dogodek katerega cilj je razviti poslovne ideje, ki bodo obogatile turistično ponudbo na kamniškem in seveda v celotni Sloveniji.

Udeleženci dogodka so prihajali iz cele Slovenije (Kobarida, Sežane in Črnomlja), seveda pa je bilo največ udeležencev iz Kamnika in okoliških krajev kot so Domžale, Komenda in Trzin.

Dogodek na enem mestu zbere in razvija prodorne in izvirne podjetniške ideje, ki dopolnjujejo bogato turistično ponudbo Kamnika. Udeleženci jih razvijajo v sodelovanju z mentorji, izkušenimi podjetniki in poznavalci turizma.

Namen: Kamnik se intenzivno razvija kot aktivna, zelena, trajnostna turistična destinacija. Namen in cilj dogodka sta nadgradnja obstoječe turistične ponudbe z novimi idejami, storitvami in produkti za ustvarjanje novih atraktivnih turističnih programov ter privabljanje večdnevnih gostov.

Razvoj ponudbe za goste, ki želijo vrhunskih turističnih doživetij na trajnostni in zeleni način.

ZAKAJ JE DOGODEK NEKAJ POSEBNEGA?

Ker udeležence postavi pred zares poseben poslovni izziv – ponuditi izvirno rešitev in z njo prepričati strokovno žirijo. Najboljše tri čakajo finančne in praktične nagrade. Računajo lahko tudi na sofinanciranje pospeševalnika KIK-Štarter Kamnik in Občine Kamnik.

Vrhunski dogodek so zaznamovali dobra organizacija in vrhunski predavatelji iz turistične panoge na Slovenskem, ki so tvorno preko mentoriranja, predavanj, delitve izkušenj in sodelovanjem na okrogli mizi pripomogli k uspehu. Naj naštejemo le nekaj imen, ki smo jim (seveda poleg vseh ostalih podpornikov) zelo hvaležni za nezamenljiv prispevek k dogodku.

Valery Arakelov, direktor Rimske terme

Ivan Hribar,  prokurist Terme Snovik

Aleš Semeja, direktor Ankaran Adria Hotels and Resort

Matej Knaus, turistična agencija Palma.si, predsednik Združenja turističnih agencij Slovenije in član upravnega odbora evropskega združenja turističnih agencij

Jurij Kolenc, direktor Kampa Menina

Uroš Mlakar, Teta Frida in Čokoladna vas

Neža Mlakar, direktorica La-popsi

Samo Surina, Visit Ljubljana

Partnerji projekta: Zadruga KIKštarter, Podjetniški klub Kamnik in Zavod za turizem in šport Kamnik

Podpornik projekta: Občina Kamnik

In naj tri turistične ideje leta 2022 so …

Po odlični okrogli mizi, kjer so z svojimi vprašanji sodelovali tudi obiskovalci, je Matjaž Jug podal pohvale in pa komentarje za nadgradnjo vseh šest predstavljenih idej, Uroš Rak pa je razglasil in podel vrednostne bone prvim trem ekipam, ki so po oceni članov zaslužile prva tri mesta. Zmagovalec 2. vseslovenskega turističnega stat-up vikenda je tako produkt Gozdna doživetja na Kamniškem. Prvo nagrado in 1.200 evrov je tako osvojil produkt Gozdna doživetja na Kamniškem, drugo nagrado in 500 evrov produkt Plant hunters in tretjo nagrado ter 300 evrov Mobilni escape room. Finančne nagrade je tudi letos prispeva Podjetniški klub Kamnik.

Podeljene so bile tudi tri posebne nagrade, in sicer za tiste ideje, ki poudarjajo inovativen razvoj in nadgradnjo Tuhinjske doline ter Term Snovik. Ivan Hribar, prokurist Term Snovik, je poudaril, da je vseh šest ekip dobrodošlih v Termah Snovik, kjer se bodo skupaj potrudili ustvariti nove zgodbe. Prvo nagrado (storitve Term Snovik v vrednosti 200 evrov) je osvojil produkt Gozdna doživetja na Kamniškem, drugo (storitve Term Snovik v vrednosti 100 evrov) Romantična doživetja in tretjo nagrado (storitve Term Snovik v vrednosti 50 evrov) Mobilni escape room.

Najboljše bodo podprli

V okviru Občine Kamnik od 3.6. do 30.6.2022 poteka razpis za podporo najboljšim poslovnim idejam s področja turizma. Razpisanih je 25.000,00 €. Podprte bodo ideje, ki bodo reševale izzive in nadgradnjo razvoja turizma v občini Kamnik. Možno pa bo pridobiti tudi direktne podpore najboljšim podjetniškim idejam s strani KIKŠtarter pospeševalnika d.o.o..

»S tem dogodkom želimo spodbuditi zasebnike, da ustvarijo nova turistična doživetja in ideje, ki bodo predstavljale dodatne atrakcije, tako za domačine kot za turiste. Prepričani smo, da bo z dodatno ponudbo destinacija še privlačnejša. Na Občini Kamnik v ta namen namenjamo preko razpisa tudi sredstva za nova oziroma obstoječa podjetja, ki ponujajo nova doživetja. Podprte bodo ideje, ki so sodelovale na vseslovenskem stat-up vikendu,« pravi kamniški župan Matej Slapar.

2048 1365 KIKštarter – Kreativna Industrija Kamnik
Naše spletno mesto uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in/ali se strinjate z našo uporabo piškotkov.
Več