Challenge lab: Izziv prehranske oskrbe starejših

Je tvoj moto: Ni izziva, ki te vrže iz tira! 🤪 (Jah, to so te petkove rime. 🤦‍♀️)EIT Food in Biotehniška fakulteta vas vabita, da poseben #challengelab, kjer boste reševali izzive na temo prehranske oskrbe starejših. 👨‍🦳🧓👩‍🦳👵

Ali ste vedeli, da se v Sloveniji zelo hitro povečuje delež prebivalstva starejšega od 65 let in posledično zmanjšuje delež delovno aktivnega prebivalstva? To nas postavlja pred kompleksne družbene in ekonomske izzive. Posebej pomembni izzivi so povezani z zagotavljanjem ustrezne prehranske oskrbe starejših. 

Da bi tudi vi lahko prispevali k boljšemu razumevanju in reševanju teh izzivov EIT Food Hub Slovenija in Biotehniška fakulteta organizirata interaktivni hekaton, na katerem želimo povezati ter angažirane mlade, da bi s pomočjo poznavalcev tega področja iskali nove, originalne uvide v probleme, predlagali inovativne rešitve, ustvarjali družbene inovacije na področju prehrane starejših, vzpostavljali nove poslovne modele za oskrbo starejših na domu ali celo ustvarili inovativna živila za starejše.

Zakaj se prijaviti?
Pridobi super izkušnje pri reševanju realnih kompleksnih izzivov.Sodeluj pri iskanju rešitev za boljši jutri.Oblikuj idejo za ustanovitev lastnega podjetja na zelo aktualnem področju.Nauči se kako povečati uspešnost pri razvoju podjetniške ideje.Pridobi veščine v javnem nastopanju.Poteguj se za privlačne nagrade.

Kdaj? 22. 4., 6. 5. in 20. 5. 2022

Kje? Biotehniška fakulteta, Jamnikarjeva 101

Kdo se lahko prijavi? Vabljeni študentje različnih fakultet, doktorski študenti, mladi raziskovalci, inovatorji, kreatorji novih idej ter vsi, ki vas zanima področje inovacij.
Sprejmi izziv in se čimprej prijavi na https://forms.gle/2kw9ABJT1XHm8tky6 (prijave so odprte do 20. 4. 2022)
Več o dogodku:  https://bit.ly/37mLuyU

KIKštarter – Kreativna Industrija Kamnik
Naše spletno mesto uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in/ali se strinjate z našo uporabo piškotkov.
Več