Loading Events

Digitalna ustvarjalna delavnica: Delavnica programiranja in digitalne ustvarjalnosti za mladostnike

12 avgusta @ 09:00 - 14 avgusta @ 15:00

Starši in otroci,

po uspešno izedenih delavnicah za otroke, ki so potekale med prvomajskimi počitnicami, želimo sporočiti, da se bomo med 12. in 14. avgustom med 9.00 in 15.oo ponovno zbrali v prostorih Zadruge KIKštarter, kjer bomo gostili edinstveno izobraževalno dogajanje. Naša misija je opolnomočiti mlade ume, da odkrijejo čarobni svet programiranja in digitalne inovativnosti. Pripravili smo niz izjemnih delavnic, ki bodo mladim omogočile razvijanje digitalnih spretnosti z uporabo orodij, kot sta Micro:bit in LEGO robotika.

Kaj lahko pričakujete:

  1. Osnove digitalne pismenosti in etike: V prvem delu delavnice bodo udeleženci pridobili temeljna znanja o odgovornem vedenju na internetu, razvijanju spoštljive komunikacije na spletu ter ustvarjanju in varnem deljenju digitalnih vsebin.
  2. LEGO® robotika: V drugem delu se bodo udeleženci poglobili v svet mehanike in programiranja z uporabo LEGO® Education orodij, kot so Simple Machines, WeDo 2.0, Spike PRIME, Spike Essential in Mindstorms. Skozi sestavljanje robotov in kreativne izzive bodo razvijali socialne veščine, kot so sodelovanje in timsko delo, ter spoznavali osnove mehanike in delovanja strojev.
  3. Micro:bit – Prve lekcije: Zaključni del delavnice bo udeležence vpeljal v osnove programiranja z uporabo Micro:bita. Skozi serijo zabavnih in izobraževalnih projektov bodo otroci razvijali razumevanje programskih konceptov in kreativno reševali probleme.

Vsak del delavnice je zasnovan tako, da spodbuja inovativno razmišljanje, kreativnost ter krepi tehnične in digitalne spretnosti. Zaradi individualnega pristopa je število udeležencev omejeno na 10, da lahko vsak otrok dobi ustrezno pozornost in podporo.

Delavnica je brezplačna, vendar je obvezna predhodna prijava preko [obrazca](KLIK KLIK), saj je število mest omejeno. Primerna in zanimiva je predvsem za otroke stare med 9. in 14. let.

Za več informacij nas kontaktirajte na info@kikstarter.si.

Pridružite se nam na tej edinstveni učni avanturi, kjer tehnologija in zabava hodita z roko v roki!

#digiSI #KIKštarter #digitalnaprihodnost

Projekt Znanje za digitalno delovanje je bil izbran na razpisu za sofinanciranje usposabljanj otrok in mladih za krepitev digitalnih kompetenc ter spodbujanje in promocijo naravoslovnih in tehniških poklicev. Projekt sofinancira Ministrstvo za digitalno preobrazbo.

#digiSI

 

Details

Start:
12 avgusta @ 09:00
End:
14 avgusta @ 15:00
Event Categories:
,
Event Tags:
, ,
Naše spletno mesto uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in/ali se strinjate z našo uporabo piškotkov.
Več