Mala in srednja podjetja na borzi

Mala in srednja podjetja na borzi

Program podpore za vključitev malih in srednje velikih podjetij na borzo, je za Slovenijo, ki je bila izbrana kot pilotna država izjemnega pomena. Podjetja se lahko do 31.8.2018 prijavijo v program preko Ljubljanske borze. Izbrana bodo 3 podjetja, ki bodo pridobila do 18 mesecev brezplačnega svetovanja, omogočena pa jim bo tudi tehnična pomoč.

Področje svetovanja zajema:

  1. Pravno svetovanje,
  2. Poslovno načrtovanje in operativne izboljšave,
  3. Komuniciranje in trženje,
  4. Proces prve javne ponudbe, kar pomeni prepoznavanje potencialnih virov, kapitala- vlagateljev ter identifikacija posrednikov.

V prijavi lahko sodelujejo različna mala in srednja podjetja, izvzeta pa so podjetja, kot so tobačna industrija, podjetja z igrami na srečo ter finančne storitve, vojaške dejavnosti.

EBRD bo skupaj z Ljubljansko borzo izbral kandidate (10), ki bodo po zaključku razpisa konec avgusta 2018 sodelovali na enodnevni delavnici, za svetovanje pa bodo izbrana 3 podjetja. V zaključku, zadnjem koraku postopka, bo predstavljena tehnična pomoč z namenom, da bodo podjetja na ustreznem nivoju pripravljena za borzo in izdajo podjetniških obveznic.

Svetovanje bo potekalo brezplačno do 18 mesecev.

Slovenskim malim in srednjim podjetjem bo s pilotnim programom preko financiranja na borzi  omogočena večja rast, nova znanja in izkušnje.

Podjetniška svetovalka SPOT, Irena Tonin

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj

KIKštarter – Kreativna Industrija Kamnik
Naše spletno mesto uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in/ali se strinjate z našo uporabo piškotkov.
Več