EIT Food Hub Slovenija, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani in Perutnina Ptuj, d. o. o., organizirajo dogodek »Challenge lab«, na katerem boste udeleženci reševali poslovni izziv na področju alternativnih beljakovin.
Na dogodek vabimo tudi člane KIKštarterja in vse ostale, ki jih omenjena tematika zanima.
Iz prve roke boste spoznali metodo Design Thinking, najsodobnejši pristop reševanja kompleksnih izzivov, ki ga uporabljajo tudi največja agroživilska podjetja (npr. Danone, Nestle ipd.) in sodelujte pri iskanju rešitev z izkušenimi mentorji.
Pridobite pestre izkušnje in osvojite denarne nagrade.
Kdaj in kje?
- 1. srečanje: v petek, 19. november 2021, ob 16:00, na Biotehniški fakulteti (Jamnikarjeva ulica 101, Ljubljana), Oddelek za živilstvo, predavalnica Ž1: uvodno srečanje.
- 2. srečanje: petek, 26. november 2021, ob 16:00, na Biotehniški fakulteti (Jamnikarjeva ulica 101, Ljubljana), Oddelek za živilstvo, predavalnica Ž2.
- 3. srečanje: petek, 3. december 2021, ob 16:00, v Dominikanskem samostanu na Ptuju (Muzejski trg 1, 2250 Ptuj): predstavitev idej in razglasitev zmagovalca.
Zakaj se prijaviti?
- Pridobite izkušnje pri reševanju kompleksnih izzivov.
- Rešujte poslovni izziv s področja alternativnih proteinov.
- Osvojite nova podjetniška znanja.
- Potegujte se za eno od treh denarnih nagrad.
- Sklenite nova poznanstva in potencialna partnerstva.
Nagrada?
- 1. mesto: 2000 €
- 2. mesto: 1000 €
- 3. mesto: 500 €
Kdo se lahko prijavi?
Študenti, doktorski študenti, mladi raziskovalci, strokovnjaki z različnih področjih in vsi, ki vas to področje zanima. Za udeležbo ne potrebujete nobenih predznanj ali predhodnih izkušenj iz podjetništva ali agroživilstva.
Spodbujamo inovativnost in vizionarstvo, da premagamo meje znanega. Bodite revolucionarni!
Obvezna prijava na povezavi.
Dogodek bo potekal v skladu s PCT pogoji (Preboleli-Cepljeni-Testirani). V primeru poslabšanja epidemiološke slike bo dogodek izpeljan virtualno.
Dogodek poteka v organizaciji EIT Food Hub Slovenija, Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani in Perutnine Ptuj.
PROGRAM DOGODKA »CHALLENGE LAB«
1. srečanje: petek 19. november 2021, Biotehniška fakulteta, Jamnikarjeva ulica 101, Oddelek za živilstvo, predavalnica Ž1
15:45 – 16:00 Registracija udeležencev 16:00 – 16:05 Otvoritveni nagovor
- izr.prof. dr. Aleš Kuhar, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani in vodja EIT Food Hub Slovenija
16:05 – 16:15 Uvod in pozdravni nagovori organizatorjev
- dr. Ajda Marič, vodja pisarne EIT Food Hub Slovenija
- Enver Šišić, generalni direktor Perutnine Ptuj ter mag. David Visenjak, direktor za trženje, Perutnina Ptuj
- prof. dr. Nataša Poklar Ulrih, dekanja, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani
16:20 – 17:40 Predavatelji – Vpogled v trende izzive in prakse slovenske mesne industrije
- Marketinške aktivnosti živilskih izdelkov (Slavko Ficko PP, direktor strateškega marketinga, Perutnina Ptuj)
- Sodobni trendi v mesni industriji – TBC
- Prehranska vrednost živil (prof. dr. Janez Salobir, BF UL)
- Prehranski trendi v slovenski populaciji – TBC
- Trendi in izzivi trgovskih polic (Katja Kek, samostojna strokovnjakinja za komuniciranje)
17:40 – 18:00 Odmor
18:00 – 18:10 Predstavitev izziva Perutnine Ptuj (Florijan Cajzek, vodja razvojnega oddelka, Perutnina Ptuj)
18:10 – 21:00 Uvod v metodo Design Thinking in delo po skupinah (izr. prof. dr. Blaž Zupan, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani)
2. srečanje: petek 26. november 2021, Biotehniška fakulteta, Jamnikarjeva ulica 101, Oddelek za živilstvo, predavalnica Ž2
16:00 – 16:15 Prihod udeležencev
16:15 – 18:00 Predstavitev rezultatov dela skupin in nadaljevanje reševanja izzivov po Design thinking metodi (izr. prof. dr. Blaž Zupan)
18:00 – 18:15 Odmor
18:15 – 19:30 Nadaljevanje dela po skupinah
19:30 – 20:00 Priprava na zaključno predstavitev
3. srečanje: petek 3. december 2021, ob 16:00 uri, v Dominikanskem samostanu na Ptuju (Muzejski trg 1, 2250 Ptuj) – predstavitev rešitev in razglasitev nagrajencev
15:45 – 16:00 Prihod udeležencev
16:00 – 17:30 Zaključna predstavitev rešitev pred strokovno žirijo
17:30 – 17:45 Odmor
17:45 – 18:15 Razglasitev nagrajencev in podelitev nagrad
18:15 – 19:00 Neformalno druženje