Neformalni sestanek na temo razvoja podjetništva v Občini Kamnik

V KIKštarterju je v petek, 17. marca 2023, potekal sestanek o razvoju podjetništva v občini. Kot nam je po dogodku, ki so se ga udeležili predstavniki kamniške občinske uprave in Gospodarske zbornice Slovenije, povedala direktorica Zadruge KIKštarter Nika Škrjanec, je beseda tekla predvsem o aktualnih občinskih razpisih za spodbujanje malega gospodarstva. „Občina vsako leto pripravi razpise, s katerimi denimo subvencionira najemnine podjetnikom za najem prostorov v mestnem jedru, promocijo na sejmih, samozaposlitve in zaposlitve. Temu je namenjeno sicer kar nekaj sredstev, smo pa med drugim ugotovili, da v nekaterih primerih niso v celoti porabljena. V primeru spodbujanja zaposlovanja se je denimo izkazalo, da je pogoj za črpanje ta, da je oseba vsaj en mesec prijavljena v evidencah Zavoda za zaposlovanje, kar pa v času, ko beležimo največjo zaposlenost pomeni, da večina za pomoč ne more zaprositi,“ je pojasnila Nika Škrjanec, ki je povedala, da so predloge zbrane v KIKštarerju naslovili na predstavnike občinske uprave, med katerimi je bil tudi župan Matej Slapar, ki jih bodo v prihodnje preučili in pripravili spremembe, kjer bo to mogoče.

Na strani Gospodarske zbornice Slovenije, v imenu katere se je sestanka udeležila svetovalka za podjetništvo Irena Tonin, v okviru projekta SPOT svetovanje,  so predlagali, da bi tudi v Kamniku pripravili razpis za sofinanciranje stroškov za digitalni marketing, ki bi vzpodbudil povečanje konkurenčnosti, po vzoru Vavčerja za digitalni marketing  Slovenskega podjetniškega sklada.

Sicer pa so pozornost namenili tudi strategiji razvoja podjetništva v lokalnem okolju, ki jo pripravljajo v okviru LAS Srce Slovenije, katerega del je tudi Občina Kamnik in KIKštarter. „Oblikovali bomo predloge, ki bodo prispevali k nadaljnjemu razvoju podjetništva v lokalnem okolju,“ je o tem povedala direktorica KIKštarterja, ki je se vzpostavil kot valilnica svežih podjetniških idej in kadrov. V zadnjih letih so prenovili prostore in uredili mansardo, v prihodnje pa si želijo dodatno tehnično opremo za delo, s čimer bi lahko še dodatno spodbudili razvoj podjetništva v lokalnem okolju.

2560 1707 KIKštarter – Kreativna Industrija Kamnik
Naše spletno mesto uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in/ali se strinjate z našo uporabo piškotkov.
Več