Ogled dobre prakse: Moje-lece.si, Iskra Mehanizmi in OptiWeb

Mesec ali dva nazaj smo v KIKštarter podjetniški center imeli srečanje stanovalcev (beri: jutranjo skupno kavico ☕) in beseda je dala besedo:
Odločili smo se, da je čas, da si ponovno ogledamo tri primere dobre prakse, saj je res ekstra zanimivo spoznati ljudi, ki stojijo za res uspešnimi zgodbami v njihovem naravnem okolju (ja, kot se riba🐟 odlično počuti v vodi 💦, se podjetnik odlično počuti v njegovih poslovnih prosotorih). 🏡😃

Ker pa se kdaj planeti uskladijo tako kot je treba 🪐, smo prejeli povabilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v okviru projekta #SPOTsvetovanje, da si ogledamo tri primere dobre prakse.

Seveda smo bili za! Z glasovanjem smo izbrali tri podjetja in določili datum- 1. junij 2022.

Naš prvi cilj je bil v Komendi in obiskali smo podjetje Moje-lece.si. Zgodba o uspehu, ki se je začela v domačem Kamniku, dosega velike uspehe tudi izven meja-v 10. letih iz skladišča, ki je bila v bistvu omarica, do poslovnih prostorov, ki imajo na strehi tudi košarkarsko igrišče in razgled na gore. 🏔
Kot že samo ime pove- prodajajo leče, imajo pa tudi bogato izbiro 🤓 korekcijskih ter sončnih očal 😎 Petra Bukovec, ki nam je tako dobro predstavila podjetje, da smo noro navdušeni nad njihovo vizijo, ampak so se danes v nakupovalnih košaricah znasli novi modeli očal.

Nadaljevali smo z ogledom podjetja, ki je v veliki meri tudi zaslužno, da KIKstarter obstaja in sicer Iskra Mehanizmi, d.o.o.. Proizvodno podjetje, ki je izvozno usmerjeno in dela produkte, ki jih uporabljamo tako v kuhinji, intimnih prostorih 🛀 kot pa tudi v avtu 🏎, je posebno pozorno tudi tako malih gostov kot smo mi. Kapo dol velikim! Poslovne prostore podjetja, ki sklepa posle z največjimi in najpomembnejšimi podjetji sveta kot je Philips Domestic Appliances , nam je razkazal Marjan Pogacnik.

Pot nas je na koncu vodila v Škofjo Loko, kjer smo obiskali podjetje Optiweb. Ustanovitelj in direktor podjetja Miha Lavtar nam je predstavil njegove prve korake, ki jih je že kot srednješolec naredi v svet podjetništva, sedaj pa v kreativnih prostorih s prekrasnim pogledom na škofjeloški grad zapisuje že več kot 70 oseb. Miha s svojo energijo poskrbi, da se pri njih odlično počuti(m/j)o tako obiskovalci kot zaposleni- ej, ko bi vi vidli, kaj vse jim v službenem času omogočajo! 🤩

Trije podjetniki, različni po karakterju in dejavnosti, v kateri delujejo, a vsi trije uspešni. Povsod smo spoznali svetle in temne stvari podjetništva, vodenja pa tudi poslovnih procesov.

Hvala SPIRIT Slovenija, javna agencija za organizacijo in KIKštartevcem za udeležbo! Zakon je biti #kikštartevecNika ŠkrjanecVesna CvekTajda Tonin, Maja Alagić, Tomaž Kovačič, Gašper ŠtihDamijan Rifl, Jaka Podjed, Matevž Ves, Damjan Glad, Boštjan KukovecSandi Muheljić.

Zbiramo predloge kam jeseni? 😀🍂 Prideš z nami?

2560 1442 KIKštarter – Kreativna Industrija Kamnik
Naše spletno mesto uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in/ali se strinjate z našo uporabo piškotkov.
Več