Razišči zeleno prihodnost z nami!

V KIKštarterju smo s partnerji v okviru projekta Erasmus+ razvili priročnik, ki bo mladim (in tudi tistim, ki so mladi po srcu) ter mladinskim delavcem pomagal poiskati poslovne ideje ter jih razviti do točke, da jih bodo lahko predstavili trgu.

Digitalno gradivo, ki je razdeljeno na 4. dele oz. module, lahko najdete na spletni platformi YounGREENhub.eu. Namenjeno je mladim, starim med 15. in 29. let ter mladinskim delavcem, ki bodo mlade z primernim usmerjanjem ter mentorstvom pomagli pri realizaciji idej.

Gradivo je na voljo v 6. jezikih (angleškem, španskem, madžarskem, makedonskem, bolgarskem in seveda v slovenskem jeziku) ter je za vse, ki se registrirate na platformi, brezplačno.

Vsebina modulov je razdeljena na 4 dele, ki si smiselno sledijo in se nadgajujejo.

  • Modul 1: Ideacija
  • Modul 2: Integracija
  • Modul 3: Validacija
  • Modul 4: Implementacija

S projektom želimo povečati motivacijo za podjetništvo med mladimi, pri čemer se neposredno naslavlja okoljske izzive in problematiko.

S projektom želimo povečati motivacijo za podjetništvo med mladimi, pri čemer se neposredno naslavlja okoljske izzive in problematiko. V naslednjem delu projekta bomo razvili še 8 dodatnih modulov, ki bodo osredotočeni na razvoj poslovne ideje, ki ne vpliva negativno na razvoj okolja. Ti moduli bodo dodatno razvijali znanje in veščine udeležencev, omogočali boljšo razumevanje okoljskih vidikov poslovanja ter spodbujali trajnostne prakse med mladimi podjetniki. S tem želimo zagotoviti, da bodo podjetniške ideje mladih pozitivno vplivale na okolje in prispevale k trajnostnemu razvoju.

Cilji projekta Erasmus+ Innovative approaches in promoting green entrepreneurship among youth:

  • Opolnomočiti in opremiti mlade, mladinske delavce in novoustanovljena podjetja z inovativnimi digitalnimi orodji za pridobitev novih veščin, kompetenc in praktičnega znanja o razvoju lastnega podjetja, ki rešuje okoljske problematike.
  • Razviti module usposabljanja o razvoju »zelenih« izdelkov.
  • Razviti module usposabljanja o razvoju »zelenega« poslovanja.
  • Razvoj spletne platforme, kjer se bodo lahko mladi, stari med 15. in 29. let družili, mrežili, si izmenjavali ideje, pomagali razvojati poslovne ideje in dobivali znanja- YOUNG GREEN HUB se nahaja na tej povezavi.
  • Spodbujati zeleno podjetništvo med mladimi.
940 788 KIKštarter – Kreativna Industrija Kamnik
Naše spletno mesto uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in/ali se strinjate z našo uporabo piškotkov.
Več