Razvoj prehrambnega produkta: Od ideje do krožnika

Razvoj prehrambnega produkta je kompleksen proces, ki zahteva sodelovanje različnih strokovnjakov, inovativnost ter skrbno načrtovanje. Od ideje do končnega izdelka je potrebno premagati številne izzive, vključno z raziskavami, razvojem recepture, testiranjem, pridobivanjem dovoljenj in trženjem ter seveda končni cilj- prodajo. V KIKštarterju vsakemu podjetniku pomegamo na njegovi poti na različne načine in tako, da je celoten postopek razvoja čim hitrejši in enostavnejši.

Podjetniki, ki razvijajo prehrambene produkte, se ob začetku svoje poslovne poti srečajo z najrazličnejšimi izzivi. Ponavadi je najtežji oreh ureditev prostorov po HACCP standardih s primerno opremo in stroji, ki bo omogočala varen razvoj prouktov. Za ta izziv, smo v KIKštarterju uredili razvojno-živilsko delavnico, ki ustreza HACCP standardom.

Razvoj prehrambne recepture se začne z globokim razumevanjem potreb in želja ciljne skupine potrošnikov. Pomembno je prepoznati trende v prehranjevanju, prehrambenih preferencah ter prepoznati morebitne vrzeli na trgu. S temeljitimi tržnimi raziskavami in analizami je mogoče identificirati priložnosti za inovacije v okusu, teksturi, sestavinah in prehranski vrednosti izdelka.

Pri razvju recepture, ki bo ustrezala vsem kriterijem, vam lahko pomagajo strokovni sodelavci iz KIKštarerja.

Zelo velik izziv na začetku poslovne poti predstavlja tudi nakup sestavin, še posebej če te nekoliko presegajo finančne zmožnosti. Tukaj pogosto pomagajo naši partnerji, ki so nam pripravljeni donirati količine prehrambenih dodatkov in vitaminov.

Na pomoč nam je priskočilo tudi podjetje Valens d.o.o., ki se ukvarjajo z prehranskimi dopolnili vrhunske kakovosti, ki jih razvijejo in izdelajo v Sloveniji. Imajo tudi Certifikat GMP, ki zagotavlja 100 % sledljivost surovin in varnost uporabe, učinkovitost izdelkov pa je potrjena s kliničnimi študijami. Njihovi izdelki so na voljo tudi v vseh lekarnah po Sloveniji, seveda pa jih kupite lahko tudi preko spletne trgovine.

Kako kontretno so iz podjetja Valens d.o.o. pomagali podjetnici, ki razvija ovseno mleko iz slovenskega ovsa?

Pri podjetju Valens so podjetnici donirali vitamine B2 in E, da bo ovseno mleko oz. napitek vsebovalo vitamine, ki bodo poskrbeli, da bodo potrošniki deležni maksimalne prehranske vrednosti izdelka. 

Zares se že veselimo končnega produkta! 

1920 2560 KIKštarter – Kreativna Industrija Kamnik
Naše spletno mesto uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in/ali se strinjate z našo uporabo piškotkov.
Več