Udeležili smo se predavanj o zelenem podjetništvu

V okviru projekta Young GREENtrepeneurs so v tem tednu potekala spletna predavanja za mlade, ki jih zanima zeleno podjetništvo.

Na predavanjih smo direktno od podjetnikov spoznali, kako deluje dejavnost zelenega podjetništva. Spoznali smo, kako deluje zeleno podjetništvo, podjetnikom pa smo postavljali tudi svoja vprašanja. Podjetniki, ki so se predstavili, prihajajo iz Bolgarije, Slovenije, Severne Makedonije, Španije in Madžarske. Iz Slovenije sta se predstavili dve zeleni podjetnici.

Ksenija Mravlja iz Beer Way Slovenia je z nami delila, kako so iz začetnih izzivov prišli do sedanjega uspeha in kakšen je njihov plan vstopa na evropski trg. Manca Avsec Arnuš iz MIMY pa nam je delila o tem, kako je na trg vstopila z izdelkom, ki ga pri nas še ni bilo videti in kakšni so bili začetki v Covid-19 obdobju.

Podjetniki so nam razkrili, kako delujejo njihova podjetja in nam pokazali, kaj dejansko zahteva trajnostno poslovanje. Opisali so svoje podjetniške ideje in začetke poslovanja.

2048 1365 KIKštarter – Kreativna Industrija Kamnik
Naše spletno mesto uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in/ali se strinjate z našo uporabo piškotkov.
Več