5 učinkovitih načinov, kako pridobiti ideje od zaposlenih

Večina podjetji se v času svojega poslovanja pogosto znajde na prelomni točki, kjer se zdi, da težko doseže kaj več oziroma se razvija. V današnjem času, pa je zaradi hitrorastočega trga nujno potrebno, da se podjetje nenehno razvija, kajti samo na ta način lahko ostane konkurenčno. Nekatera podjetja se pri pridobivanju novih idej in rešitev zanašajo predvsem na kader, ki je specializiran za razvoj idej, vendar to velikokrat ne zadostuje. Če podjetje res želi maksimizirati svoj potencial, mora izkoristiti izkušnje celotnega kolektiva. KIKštarter s svojim Internim Hekaton podjetjem daje možnost, da lahko izkoristijo znanje in ideje vseh zaposlenih. Ta poseben način, jim omogoči sunkovito rast, boljše poznavanje zaposlenih in večjo medsebojno povezanost.

Program KIKšterter Interni Hekaton vključuje 5 metod, ki podjetjem omogoča najbolj učinkovito pridobivanje idej zaposlenih.

1. Ustvarjanje novih idej 

Ustvarjalnost je dragocena vrednota, ki že tisočletja omogoča človeški razvoj. Tuja raziskava je leta 2016 pokazala, da slovenski delodajalci ustvarjalnost postavljajo na zadnje mesto pri zaposlenih. To je verjetno tudi eden izmed razlogov, zakaj slovenska podjetja pogosto težko konkurirajo na globalnem trgu. Izkušeni podjetniški mentorji na programu Hekaton udeležence usmerjajo k inovativnem razmišljanju – »out of the box« – ki prinaša izjemne rešitve in ideje. Podjetniki so velikokrat presenečeni nad inovativnostjo svojih zaposlenih.

2. Pozitivna tekmovalnost

Tekmovalnost je gonilo gospodarskega razvoja in je v poslovnem svetu ves čas prisotna. Tekmovalnost pa ni stimulativna samo na trgu med konkurenčnimi podjetji, ampak tudi znotraj podjetij. Hekaton  je zasnovan na način, da med zaposlenimi razvije pravo mero tekmovalnosti, kar ustvarja ogromno motivacije in visoko učinkovitost.

3. Spoznavanje zaposlenih

Interni Hekaton je odlična priložnost, da nadrejeni spoznajo razmišljanje svojih zaposlenih. Velikokrat se odkrijejo novi potenciali, ki so bili dolgo časa skriti. To podjetnikom omogoča, da lahko delo v prihodnosti razdelijo glede na specifične kompetence posameznikov.

4. Krepitev pripadnosti

Da bi potencial zaposlenega izkoristili do najvišje možne mere, je ključno, da mu omogočimo delo v okolju, kjer se dobro počuti. Zaposleni nočejo biti samo »številka«, zato je posameznikova vključenost izredno pomembna. Zaposlen po izkušnji Internega Hekatona pridobi močnejši občutek pripadnosti in pomembnosti v podjetju. Zavedati se moramo, da je kolektiv močan toliko, kolikor je močan njegov najšibkejši člen.

5. Druženje brez pritiskov

Kljub visoki meri intenzivnosti, ustvarjalnosti in tekmovalnosti, na Hekatonu ne primanjkuje smeha ter pozitivne energije. KIKštarterjev Interni Hekaton ni le razvoj novih idej, temveč tudi team building (druženje zaposlenih in povezovanje). V podjetju to dokazano ustvarja prijetnejšo atmosfero in posledično boljše sodelovanje. Po raziskavah svetovno priznane revije Forbes, je kvaliteten team building najboljša naložba, ki jo lahko naredi podjetje za svoj trajnostni razvoj.

Zakaj KIKštarterjev Interni Hekaton?

Naš Interni Hekaton omogoča podjetjem, da v najkrajšem možnem času uresničijo idejo, ne da bi prekinili tekoč delovni proces. Pri KIKštarterju si še posebej prizadevamo, da v ustvarjalni proces vključimo celoten kolektiv in na ta način maksimalno izkoristimo znanje in izkušnje zaposlenih. Posameznikova osebna vključenost povečuje motivacijo za delo in omogoča, da vsak pogleda na težavo iz svoje perspektive, na vrhu vsega pa se gradi še ekipni duh in povezanost.

»None of us is as smart as all of us.«

HITROST                 ———>        Realizacija ideje v 1-3 dnevih

STROKOVNOST        ———>      Vodenje in usmerjanje skozi proces

TEAM BUILDING       ———>      Povezovanje zaposlenih, občutek pripadnosti

IZKUŠENA EKIPA      ———>       Več kot pet let izkušenj s startupi

ZAUPANJE                 ———>      Podpišemo izjavo o nerazkritju informacij

CENOVNO UGODNO   ———>      Ceno prilagodimo vašim finančnim zmožnostim

Več o naši ponudbi za podjetja si lahko preberete na spodnji povezavi. Na dnu strani nam lahko pustite tudi svoj kontakt, mi pa vas bomo v najkrajšem možnem času poklicali in prisluhnili vašim potrebam.

https://kikstarter.si/storitve-podjetja/

KIKštarter – Kreativna Industrija Kamnik
Naše spletno mesto uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in/ali se strinjate z našo uporabo piškotkov.
Več