Digitalna ustvarjalna delavnica: Programiranje in digitalna ustvarjalnost

Vabimo vas, da se nam pridružite na edinstvenem potovanju skozi čarobni svet kodiranja in digitalne inovativnosti. Naše Digitalne ustvarjalne delavnice bodo potekale v kamniških osnovnih šolah ter v prostorih Zadruge KIKštarter v Kamniku.

Na delavnicah bodo mladi umi raziskovali in razvijali svoje digitalne spretnosti z uporabo orodij, kot sta Micro:bit in Lego robotika. Naš program je zasnovan tako, da otroke ne le seznani s temelji programiranja, temveč jih tudi pouči o pomembnosti spletnega bontona, učinkovite komunikacije v digitalnem svetu, in jim da orodja za ustvarjanje ter deljenje digitalnih vsebin. Skozi igro in praktične projekte bodo udeleženci razvijali kritično mišljenje in se učili, kako pristopiti k reševanju problemov na inovativen način.

Program delavnice vključuje:

  1. Osnove digitalne pismenosti in etike – Digitalni bonton in varno spletno okolje, učinkovita komunikacija v digitalnem svetu, ustvarjanje in deljenje digitalnih vsebin.
  2. LEGO® robotika – Potop v svet mehanike in programiranja z LEGO® Education orodji.
  3. Micro:bit – Prve lekcije – Osnove programiranja skozi zabavne in izobraževalne projekte.

Delavnice so namenjene otrokom, starim od 9 let naprej in so brezplačne, obvezna pa je predhodna prijava.

Za natančne datume in lokacije delavnic obiščite naš razdelek ‘Dogodki’ na spletni strani.

Projekt “Znanje za digitalno delovanje” je sofinanciran s strani Ministrstva za digitalno preobrazbo in je bil izbran na razpisu za krepitev digitalnih kompetenc otrok in mladih.

Za dodatne informacije in prijave smo na voljo na elektronskem naslovu: info@kikstarter.si.

1548 857 KIKštarter – Kreativna Industrija Kamnik
Naše spletno mesto uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in/ali se strinjate z našo uporabo piškotkov.
Več