Nasvidenje leto 2021, dobrodošlo leto 2022!

Staro leto se počasi poslavlja od nas in kot se spodobi, je potrebno pogledati, kaj je bilo dobrega narejenega in kje imamo priložnosti za izboljšavo.

2021 je bilo izredno raznoliko leto, ki pa sta ga zaznamovalo predvsem to, da so vse aktivnosti potekale v dveh svetovih- fizičnem in digitalnem.

V začetku leta smo s pomočjo naših članov zadruge in nekdanjih stanovalcev dokončno obnovili zgradbo KIKštarterja. Pridobili smo dodatnih devet pisarn, ki se nahajajo v mansardi in tako celostno zaokrožujejo paleto storitev, ki jo nudi KIKštarter podjetnikom. Osemnajst pisarn predstavlja osnovo za delo podjetnikov, k hitri uresničitvi idej pa pripomore tudi delavnica s tehničnimi stroji in orodjem ter živilski laboratorij za izvedbo prehrambenih produktov. Ob koncu leta tako lahko v KIKštarterju srečate 35 podjetnikov.

Naša stalnica so tudi dogodki, delavnice in predavanja, ki jih organiziramo nekajkrat na mesec. Vse skupaj smo v letu 2021 izvedli 45 delavnic in predavanj.

Ne da prehvaliti priročnosti online dogodkov, kljub vsemu pa prisegamo še naprej na dogodke v živo- saj je izmenjava znanj in izkušenj pa tudi sklepanje novih poznanstev, poslovnih partnerstev pa tudi prijateljstev, neprecenljiva.

Online dogodek, ki je po obiskanosti podrl vse rekorde je bil pogovor z Živo Kovačevič na temo pisanja prodajnih besedil, saj ga je spremljalo več kot 200 ljudi, dogodki, ki pa so potekali v živo, so seveda zaradi upoštevanja ukrepov in varnostne razdalje sprejeli manj ljudi, a kljub temu je bil dosežen svoj cilj- opolnomočenje obiskovalcev z znanjem.

KIKštarter se povezuje z lokalnim okoljem, šolami in občino pa tudi regijsko. S partnerji Poslovni angeli Slovenije, SAŠA Inkubatorjem in Primorskim tehnološkim parkom smo organizirali 16 tedenski cikel dogodkov Investment academy, kjer so vse potrebno znanje dobili iskalci investicij pa tudi vlagatelji, ki želijo vložiti finančna sredstva.

Junija smo v sodelovanju s Podjetniški klub Kamnik, Občino Kamnik in Zavod za turizem in šport Kamnik organizirali tridnevni Vseslovenski turistični startup vikend v Termah Snovik, katerega se je udeležilo več kot 30 (bodočih) podjetnikov iz cele Slovenije. Izredno zadovoljni smo z idejami, ki so se razvile na dogodku, s pomočjo Občine Kamnik pa  bodo tudi realizirane, tako da si v letu 2022 v Kamniku obetajte še bogatejše turistične ponudbe.

Zaključni del Vseslovesnega turističnega startuup vikenda v Termah Snovik. Na fotografiji so ekipe, ki so zasedla prve tri mesta.

Kikštarter sodeluje tudi pri oživljanju mestnega sredšiča Kamnika. Projekt s kateremu smo testno začeli leta 2020 Maistrov desetak, je bil med meščani izredno dobro sprejet, zato poteka tudi v tem letu in podpira ponudnike, ki se delujejo v centu Kamnika. S povezovanjem z Regionalno razvojno agencijo Ljubljanske urbane regije ter Gospodarsko zbornice Slovenije poskušamo napolniti tudi prazne poslovne prostore, ki jih bodo zasedli podjetniki, ki bodo opravljali storitve, ki bodo poskrbele za dodaten mestni vrvež, sami pa bodo prejeli tudi vavčer.

Podjetniki moramo kar naprej rasti, si širiti obzorja in gledati izven okvirjev. Pri tem zelo pomagajo uspešni podjetniki z bogatimi izkušnjami, ki za nas odprejo tudi vrata svojih poslovnih prsotorov. Iskreno se zahvaljujemo direktorjem podjetij Nektar Natura, Schlenk in Calcit, da so bili pripravljeni vzeti nekaj ur časa in predstaviti, kaj vse počnejo.

Obisk podjetja Nektar Natura
Izdelava namaza H.E.P.I. v prostorih KIKštarterja- na fotografiji učenci Ossnovne šole Frana Albrehta z učiteljico Rosano Kleindist in Niko Škrjanec

Naša stalnica so sodelovanje z osnovnimi in srednjimi šolami. Mladostna energija poskrbi, da so delavnice vedno zanimive in raznolike, da pa so tudi že osnovnošolci lahko uspešni podjetniki dokazuje tudi uspešna uvrstitev osnovnošolcev Frana Albrehta podjetniškem tekmovanju POPRI.

Hibridni dogodek- v živo in online: Štartaj svoj posel v agroživilstvu

V letošnjem letu se je iz KIKštarterja na trgovske police uvrstilo kar nekaj izdelkov. Na svetovni trg so z inovativno idejo veganskega mesa prišli Juicy Marbels. Polnovredni obroki Tiny Giant ter nadomestk za kavo, ki nas popelje v stare čase Chicory time pa sta dva produkta, ki bosta poenostavila in obogatila vaše prehrambene navade. Kava na kamionu razveseljuje vse voznike tovornjakov, pocrkljamo pa se lahko tudi s Kavo na domu. Zelo veseli smo tudi poslovnih uspehov naših nekdanjih stanovalcev, ki pretresajo poslovni svet.

V prostorih KIKštarterja je na voljo tudi SPOT točka, ki podjetnikom nudi brezplačno storitev svetovanja in vseh postopkov glede odprtja s.p.. Zelo priročno je, da imajo podjetniki vse storitve, ki jih potrebujemo za transparentno delovanje na enem mestu, na voljo pa jim je tudi mentoriranje. Si predstavljate znanje, ki vam ga nudi podjetnik, ki je nekaj korakov pred vami, razume vaše izzive in vas pri poslovni poti podpira? Neprecenljivo, kaj ne? Na KIKštarter se z željo po mentorski pomoči in iskanju sogovornikov obračajo podjetniki iz cele Slovenije.

matjaž jug
Predsednik Zadruge KIKštarter Matjaž Jug predstavlja KIKštarter v Primorskem tehnološkem parku.

Leto 2021 je bilo produktivno, mi pa že kujemo načrte za uspešno leto 2022! Zares upamo, da se nam boste pri tem pridružili tudi vi- KIKštarter je odlično izhodišče za razvoj in rast vaših poslovnih idej.

Januar mi smo pripravljeni!

KIKštarter – Kreativna Industrija Kamnik
Naše spletno mesto uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in/ali se strinjate z našo uporabo piškotkov.
Več