Ogled dobre prakse podjetij: Tehnološki park Ptuj, podjetje Intera d.o.o. ter Oljarna Kocbek

V sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije in v okviru projekta SPOT svetovanje smo organizirali izjemno zanimiv dogodek, ki je KIKštartevcem odprl vrata v svet podjetništva na Štajerskem. Ta dogodek je bil priložnost za spoznavanje fascinantnih podjetniških zgodb, ki so se odvijale na tem čudovitem območju Slovenije.

Neformalna druženja vedno odprejo nove priložnosti in povezave. Gre za povsem drugačen način mreženja, ki nikoli ni vsiljiv.

Prva postaja našega dogodka je bil Tehnološki park Ptuj, kjer smo raziskali začetke tega priznanega tehnološkega središča. Spoznali smo, kako so mladi podjetniki prepoznali potencial za razvoj tehnoloških inovacij na Štajerskem ter kako so zgradili most med inovacijami in podjetniškim uspehom.

Naslednja destinacija na našem izletu je bilo podjetje Intera, znana po svojih inovativnih rešitvah na področju CRM, projektov in servisov. zagotovo poznate promgram Intrix. Skozi pogovore z njihovimi predstavniki smo raziskovali njihov edinstven pristop do strank ter poudarjeno skrb za kulturo prijaznega podjetja. Prav tako smo se poglobili v njihove dosežke in njihovo predanost zadovoljstvu zaposlenih, kar prispeva k rasti celotnega poslovnega ekosistema. Bili smo tudi navdušeni nad urejenostjo njihovih prostorov, ki omogočajo, da se zaposleni in gostje v podjetju Intera počutijo odlično!

Zadnja postaja našega izleta je bila Oljarna Kocbek, ki se lahko pohvali z več kot stoletno tradicijo in izjemnim vodstvom na področju prehrambne industrije. Spoznali smo njihovo edinstveno pot od začetkov do vodilnega položaja v industriji ter se poglobili v njihove pristope k premagovanju izzivov in doseganju izjemnih dosežkov. Poudarili smo tudi njihov ugled in dejstvo, da so leta 2023 prejeli prestižno priznanje za najboljše živilsko podjetje med mikro in malimi podjetji. Vredno omeniti je, da so njihovi izdelki na voljo v ekskluzivnem gostinskem lokalu At.mosphere v Burdž Kalifi, poleg tega pa se cene steklenice 2dcl bučnega olja dvignejo do 1200€. Zares je bilo čudovito poslušati zgodbe iz ozadja, iz katerih smo se vsi veliko naučili.

Naš izlet je bil poln navdiha in spoznanj. Povezali smo se s posamezniki in podjetji, ki so odlični zgledi uspeha in inovacij v regiji. Ti srečanja so nam ponudila novo perspektivo in bogatile našo razumevanje, kako lahko trdo delo, strast do inovacij ter skrb za odnose s strankami prispevajo k uspehu podjetij.

Veselimo se nadaljnjih sodelovanj in priložnosti za raziskovanje ter deljenje izkušenj z različnimi podjetji. Hvala Gospodarski zbornici Slovenije in projektu SPOT svetovanje za organizacijo tega izjemnega dogodka, ki je resnično odprl vrata svetu podjetništva na Štajerskem. Skupaj gradimo boljše poslovno okolje in spodbujamo rast in inovacije v Sloveniji.

Pridružite se nam na naslednjih dogodkih.

 

940 788 KIKštarter – Kreativna Industrija Kamnik
Naše spletno mesto uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in/ali se strinjate z našo uporabo piškotkov.
Več