SPIRIT Slovenija na obisku v KIKštarterju

V četrtek, 8. septembra 2023 je KIKštarter gostil ekipo Agencije SPIRIT in sicer Roka Capla, v.d. direktorja agencije SPIRIT, ki usmerja razvojne programe Slovenije s ciljem ustvarjanja podjetniške, inovativne, tehnološko napredne, izvozno naravnane in privlačne destinacije za tuje investitorje. Poleg gospoda Capla so se nam pridružili tudi njegove sodelavke Mojca Skalar Komljanc,  vodja programa ženskega podjetništva na SPIRIT Slovenija, in Ida Praček, vodja sektorja za spodbujanje podjetništva in tehnološkega razvoja ter Lidija Vinkovič, ki skrbi za odnose z javnostmi. Pobudnika srečanja sta bila Andrej Brvar, direktor Infocentra na Gospodarski zbornici Slovenij ter Irena Tonin, svetovalka za podjetništvo na Gospodarski zbornici Slovenija.

Predstavnike Agencije SPIRIT Slovenija  so v KIKštarterju sprejeli Nikolaja Škrjanec, vodja Zadruge KIKštarter, Janko Čevka, predsednik Podjetniškega kluba Kamnik, Matjaž Jug, ustanovitelj Zadruge KIKštarter ter »stanovalci« KIKštarterja, Ina Klanšek, Primož Blazinšek, Alesia Mevlja, Žiga Osolin ter Gregor Prašnikar, ki so iz prve roke predstavili, s kakšnimi izzivi se srečujejo, kako pomembna je skupnost podjetnikov, ki jo ustvarjajo v KIKštarterju itd.

Predsednica Zadruge KIKštarter Nikolaja Škrjanec, je predstavnikom SPIRIT-a povzela izzive, s katerimi se srečuje KIKštartrer, ter jim predstavila vizijo razvoja ter poudarila kje bi potrebovali kot  coworking center, inkubator in pospeševalnik potrebovali pomoč.

V nadaljevanju je potekal sproščen pogovor, kjer so stanovalci KIKštarterja predstavili svoje podjetniške zgodbe in projekte. Dotaknili smo se tudi izzivov in težav, s katerimi se soočajo v svojem vsakdanjem delu. To je sprožilo zanimive razprave o težavah na podjetniški poti ter o tem, kakšen je pogled agencije SPIRIT na te teme in kakšne rešitve ponujajo. Govorili smo o birokratskih ovirah, ki mladim preprečujejo, da bi se ukvarjali s podjetništvom (konkretno študetnom), o neposluhu bank za financiranje projektov  podjetnikov, poudarili smo, da bi bilo potrebno razmišljati tudi o pomoči 3. in 4. zaposlitve ter ne samo prve itd.

Ko podjetniški coworking center, ki je bil narejen na pobudno mladih in podjetnikov iz lokalnega okolja, ki so idejo o coworking prostoru podprli s časom, energijo pa tudi finančnimi sredstvi, si nadejamo tesnejšega sodelovanja s s SPIRIT agencijo. Trenutno KIKštarter z agencijo SPIRIT posredno sodeluje preko SPOT Svetovanja, saj ima Irena Tonin, svetovalka za podjetništvo, svoje prostore tudi v KIKštarterju, kjer lahko koristite vse storitve, ki jih nudi SPOT točka.

2048 1362 KIKštarter – Kreativna Industrija Kamnik
Naše spletno mesto uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in/ali se strinjate z našo uporabo piškotkov.
Več