Ogled dobre prakse podjetij na Štajerskem

V četrtek, 27. oktobra 2022, smo se v Zadrugi KIKštarter na povabilo Gospodarske zbornice Slovenije odpravili na ogled dobre prakse podjetij in podpornih organizacij.

Pot nas je naprej zanesla v Štajerski tehnološki park, kjer nas je sprejla ga. Tanja Senekovič, ki nam je razložila kako dolgo zgodovino in uspešno pot ima že ŠTP in kako pomaga pri razvoju in spodbujanju podjetništva v lokalnem okolju.

Naslednja točka je bilo podjetje Borgla, ki je bolj znano pod blagovno znamko Kefirko. Andrej Glažar nam je res slikovaito opisal podjetniško pot, ki jo že nekaj let uspešno hodita s poslovnim partnerjem Markotom Borko. Kombinacija dela, vztrajnosti, kdaj pa tudi kančka srečnih naključij je recept za uspešno podjetje, ki se razvija in raste.

Zadnja postojanka na ogledu podjetij v Mariboru je bila butična trgovina Lokalka, za katero stojita Uroš Požgan in Špela Lukas. Špela in Uroš s partnerjema Majo Lukas in Alenom Valcerjem razvijata tudi blagovno znamko Pokica, sta pa tudi del ekipe, ki vodi Kooperativo 103. Uroš ima bogato paleto zkušenj, zato je bil pogovor z njim izredno zanimiv, od katerega je vsak KIKštartevec odnesel nekaj koristnega tudi za svoj posel.

Po Gorenjski in Štajerski se veselimo že novega ogleda dobre prakse podjetij!

2560 1154 KIKštarter – Kreativna Industrija Kamnik
Naše spletno mesto uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in/ali se strinjate z našo uporabo piškotkov.
Več