Ogled podjetja Nektar Natura

V četrtek, 1. Julija 2021, smo si si KIKštartevci ogledali podjetje, katerega ogled je bil težko pričakovan!

Zakaj? Razlogov je kar nekaj, naj naštejemo nekaj najbolj vročih:

🔥 Podjetje Nektar Natura spada v skupino najuspešnejših in največjih podjetij v živilski industriji v Sloveniji,  kar je za nekatere naše podjetnike, ki proizvajajo produkte in storitve, končni cilj;

🔥 njihovi kakovostni proizvodi se prodajajo v več kot 20 državah po svetu, tudi v najbolj prestižnih hotelih (njihove sokove boste pili v Hiltonu, Kempiskem, Accor Hotels, pa če se boste greli pod vročim španskem soncem ali opazovali severni sij ob skodelici vroče čokolade).

🔥 vodstvo Nektar Nature je izredno aktivno in pozitivno naravnano pri podpori podjetniških aktivnosti v Zadrugi KIKštarter.

Zadrugo KIKštarter podjetje Nektar Natrura podpira na večih področjih pa naj gre za to kavomat, ki smo ga dobili v brezplačno uporabo v našo skupno kuhinjo, nakup 3D tiskalnika, za mentoriranje in sodelovanje v komisliji start-up vikendov in aktivna vključitev pri Pospeševalniku KIKštarter d.o.o.

Nekaj o podjetju in začetkih poslovne poti nam je povedala ga. Metka Lah. Da je podjetje Nektar Natura zares odličen primer uspešne podjetniške zgodbe, kaže na to, da so pred 30 leti začeli v tastovi garaži proizvajati borovničev sok, sedaj pa redno zaposlujejo več kot 100 oseb. Podpora družine (tudi fizična, ko je potrebno prijeti za delo) in prijateljev je ključnega pomena pri postavitvi trdnih temeljev, ki ob vseh krizah lahko prinesejo tudi veliko rast.

Po uvodnem delu smo si ogledali oddelek razvoja, ki sta nam ga predstavila mag. Mirta Kadivec, vodja razvoja pijač v Nektar Naturi in g. Robert Bogataj, direktor proizvodnje pijač. Predstavila sta nam postopek razvoja novega okusa, kako pride od ideje do dejanskega produkta, kakšne okuse napitkov vse imajo, kako izgleda proizvodnja, na kaj je potrebno biti pozoren, ko se oblikuje in forumilra nov okus itd. Za go. Mirto in g. Roberta smo KIKštartevci imeli pripravljen ogromen nabor vprašanj na katere sta nam odprto in iskreno odgovarjala.

Proizvodnjo nam je razkazal g. Tomaž Vozelj, direktor prodaje za Slovenijo. Ogledali smo si skladišče, hladilnice, različna pakiranja zgoščenih sokov, obiskali pa smo si tudi njihov razvojni oddelek točilnih aparatov in se pogovorili o strategiji in viziji podjetja tudi na področju proizvodnje točilnih sistemov.

G. Vozelj nam je predstavil različne stroje, njihove funkcije in prednosti- dva sta nam še posebej padla v oči in sicer »Stojnica Nektar Natura« ter aparat Tower Touch.

»Stojnica Nektar Natura« ni samo funkcionalna, ampak tudi zelo lep dizajnerski kos. Aparat, ki ga je oblikovala industrijska oblikovalka Nina Mihovec, je leta 2019 prejela tudi prestižno nagrado za dizajn Red dot, je preplet sodobne tehnologije in navdihujoče svežine, brezčasen črn dizajn s poudarkom toplote, ki jo lahko oddaja samo naravni material kot je les.

Aparat Tower touch pa je poseben zaradi svoje hitrosti in možnosti mešanja in kombiniranja neštetih pijač.  Omogoča doziranje in mešanje do 64 različnih sestavin v neomejenih predprogramiranih količinah in kombinacijah. Preprosto pritisnete na gumb in koktajl z vedno enako popolno kombinacijo sestavin bo zmešan v treh kratkih sekundah- ja prav berete, v treh sekundah! Čeprav bi bilo najbrž takšen avtomat zelo priročno imeti doma (ali v KIKštarterju :D), ga boste zasledili v kakšnih boljših diskotekah in na glasbenih festivalih v tujini.

Pri degustaciji pijač, naj se nagovoril še g. Tomaž Lah– ustanovitelj in direktor podjetja Nektar Natura s kateremu smo se sproščeno pogovorili o naših poslovnih idejah ter o njegovih začetkih, ki so ga pripeljali do tako visokih vrhov.

Podjetje Nektar Natura daje velik pomen tudi stalni skrbi za okolje ter dobro počutje in zadovoljstvo zaposlenih ter poslovnih partnerjev. Da dejansko živijo, kar govorijo, smo občutili tudi KIKštarevci ob obisku. Kot sem deloma omenila že prej, KIKštarter ne bi moral biti eden izmed najboljših coworkingov ter inkubatorjev, če ne bi tudi  g. Tomaž Lah, svoj čas in energijo nesebično delil z nami.

Ogled se je iz dogovorjene ene ure podaljšal v tri ure in smo pred stavbo Nektar Nature, ki se nahaja v idiličnem okolju- med sadovnjaki, klepetali še kar nekaj časa po tem, ko se je formalni del ogleda zaključil.

Ko gremo naslednjič v Nektar Naturo, vabljeni z nami- da spoznamo še menedžerja za ideje. Inovativno delovno mesto v inovativnem podjetju!

1442 2560 KIKštarter – Kreativna Industrija Kamnik
Naše spletno mesto uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in/ali se strinjate z našo uporabo piškotkov.
Več