Ogled podjetja Calcit

Največje in najuspešnejše podjetje na območju Kamnika je nedvomno Calcit. Proizvajalec kalcijevo-karbonatnih pigmentov, polnil in granulatov je širom Evrope znan po izjemno kakovostni, beli surovini.

Kalcijev-karbonat

To je podjetje, ki je močno vpeto v življenje Kamničanov, saj zaposluje veliko domačinov, velikodušni pa so tudi pri podpori različnih športnih društev- prepričani smo, ste že vsi slišali za Calcit volley, Calcit bike team, podporo ekipi vaterpolistov, plavalcev, košarkašev.

Podjetje podpira tudi umetnike našega časa že več kot dve desetletji izraža z izdajo koledarja, ki je svojevrstna zbirka sodobnih umetniških del.

V Zadrugi KIKštarter imamo ta priviligij, da se lahko povežemo s tako velikimi podjetji in se povabimo na obisk, da spoznamo njihove poslovne prakse, poslovne procese in vizijo, poleg tega si razširimo obzorja tokrat pa smo sklenili celo posel, kar je sploh win-win situacija.

G. Boris Brus nam predstavlja podjetje Calcit.

V Calcitu nas je prijazno sprejel Boris Brus, vodja raziskav in razvoja. Predstavil nam je surovine, ki jih proizvajajo in tudi končne proizvode, ki nastanejo iz njihovo snežno belega kalcijevega-karbonata. Spoznali smo, da je Calcit izredno inovativno podjetje, ki svojim surovine uporablja v sektorjih, kjer lahko dosežejo visoko dodatno finančno vrednost. Zmotno smo mislili, da se njihove surovine uporabljajo samo v gradbeni industriji in farmaciji, ampak nas je g. Brus seznanil, da največ kalcijevega karbonata porabijo v papirni industriji. Zanimivo, kaj ne?

Zadruga KIKštarter na ogledu podjetja Calcit. Na fotografiji (od leve proti desni) Sandi Muheljič, Klemen Gorše, Jure Zule, Boris Brus, Tanja Pirc, Tim Pirc, Jure Zule in, za objektivom, Nika Škrjanec

Po končani predstavitvi smo si ogledali še sodoben laboratorij. Visokotehnološka oprema nas ni presenetila, pozitivno presenečeni pa smo bili nad izjemno mladostnim kadrom. Glede na to, da so jim je uspelo zadržati domače, visoko izobražene kadre, kaže na to, da Calcit zelo dobro poskrbi za svoje zaposlene.

Za KIKštartevce je bil to zelo zanimiv obisk, saj jih je večina Kamničanov in že celo življenje opazujejo razvoj podjetja ter se čudijo nad kamnolomom v Strahovici in smo zelo veseli, da smo dobili priložnost, da spoznamo podjetje tudi od znotraj. No, pa še malo kemije smo ponovili- bo med poletjem potrebno še malo povaditi. 😊

Okolica upravne stavbe Calcita je zelo lepo urejena. Na fotografiji (od leve proti desni) Sandi Muheljič, Klemen Gorše, Tim Pirc, Tanja Pirc, Jure Zule in fotografinja Nika Škrjanec
KIKštarter – Kreativna Industrija Kamnik
Naše spletno mesto uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in/ali se strinjate z našo uporabo piškotkov.
Več