Solidworks delavnica

Dne 2. in 3. februarja 2023 je v Zadrugi KIKštarter v okviru projekta Podjetno Srce potekala dvodnevna delavnica Uporabe programa Solidworks. Delavnica je bila namenjena novim uporabnikom Solidworksa in samoukom, ki so želeli izboljšati svoje znanje o pravilni tehniki modeliranja.

Delavnico je vodil predavatelj dr. Peter Jeraj, ki je udeležencem podrobno predstavil osnove programa Solidworks. Skozi dvanajst poglavij so se udeleženci seznanili s številnimi tematikami, kot so SOLIDWORKS osnove in uporabniški vmesnik, uvod v skiciranje, osnovno modeliranje kosov, simetrija in livarski koti, vzorčenje, vrtenine, izvotlitve in rebra, urejanje geometrije, oblikovne spremembe, konfiguracije, globalne spremenljivke in enačbe ter uporaba risb. Prav tako so se udeležili poglavij o modeliranju sestavov od spodaj navzgor ter uporabi sestavov.

Delavnica je privabila 10 udeležencev, ki so se morali predhodno prijaviti zaradi omejenega števila mest. Udeležba na delavnici je bila brezplačna, kar je omogočilo večjo dostopnost znanja o Solidworksu. Udeleženci so bili zelo zainteresirani za pridobitev znanja in so se aktivno vključevali v predavanja ter praktične vaje. S pomočjo računalnikov, ki so bili na voljo v Zadrugi KIKštarter, so imeli možnost takoj preizkusiti in uporabiti naučeno znanje.

Delavnica je bila izredno uspešna, saj so se udeleženci naučili veliko novega in pridobili praktične izkušnje pri uporabi programa Solidworks. Predavatelj dr. Peter Jeraj je s svojim strokovnim znanjem in izkušnjami uspešno vodil delavnico ter zagotovil kvalitetno izobraževanje za vse udeležence. Udeleženci so izrazili zadovoljstvo z bogato vsebino delavnice ter priložnostjo za praktično delo.

V zaključku lahko povzamemo, da je dvodnevna delavnica Uporabe programa Solidworks v Zadrugi KIKštarter bila izjemno uspešna in koristna za vse udeležence. Udeleženci so pridobili obsežno znanje o programu Solidworks, izboljšali svoje tehnične veščine ter pridobili nove kompetence na področju modeliranja. Zahvaljujoč strokovnim predavateljem in odlično organizirani delavnici je bil dogodek izveden uspešno, kar je prispevalo k bogatitvi znanja udeležencev.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
2560 1154 KIKštarter – Kreativna Industrija Kamnik
Naše spletno mesto uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in/ali se strinjate z našo uporabo piškotkov.
Več