Podjetnost in turizem z roko v roki- reportaža iz Turističnega start-up vikenda v Termah Snovik

Ali je 48 ur dovolj za razvoj poslovne ideje? 💡

Odgovor je da! 🤯

Prejšnji vikend smo organizirali Vseslovenski turistični Startup vikend v Terme Snovik, ki se ga je udeležilo več kot 30 udeležencev iz cele Slovenije in kar 11 mentorjev.

3️⃣ dni zabave, sodelovanja in navdiha je prineslo 11 ekip z idejami, ki se povezujejo s turizmom.🏞🌊

V veliki finale pred neizprosno žirijo, ki so jo sestavljali Rok Jarc, direktor Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, Mark Anzur direktorja družbe Velika Planina, Tomaž Lah, dirketorja Nektar Natura GroupMatjaz Jug, dirketorja ETC Adriatic – corporate events ter predsednika Zadruge KIKštarter z.b.o. in Aleša Juhanta, direktorja Metal-profil, se je uvrstilo 7️⃣ ekip.

Komisija, ki je imela tako visoke standarde kot četverica pri oddaji Shark Tank 🦈, je izbrala 3️⃣ finaliste, ki so prejeli darilne bone v višini 300€, 500€ in 1200€, ki jih podelil Podjetniški klub Kamnik.

Ekipa Gugalnica je predstavila zanimiv pristop preobrazbe stare, dotrajane in nefunkcionalne žičniške infrastrukture na Veliki planini v novo zgodbo implementacije posebnih gugalnic🏞 z možnostjo prenosa poslovnega modela in turističnega programa iz Velike planine tudi na druge destinacije. Gre za povezovanje umetnosti in podjetništva, Nina Koželj je kiparka, Blaz Bergant pa fotograf.

Ekipa GO Climb Kamnik je orisala pomembnost kar 500 urejenih planinskih in gorskih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah in svoj koncept promocije in trženja programov, ki vključujejo plezanje. 🧗‍♀️
Boštjan Jerman, vodja ideje Go Climb Kamnik, je tudi sam strastni plezalec, zato je pri sestavi ideje izhajal iz sebe, poleg tega pa ima bogate izkušnje iz vodenja projektov, pri izvebi ideje pa mu bosta pomagali tudi Jana Klinkon in Veronika Weixler.

Festivator, ki je inkubator festivalov, je člane komisije prepričal z idejo povezovanja lokalnih ponudnikov z rdečo nitjo v skupni zgodbi za dvig promocije destinacije. Člani ekipe Festivator Katarina SladoljevEmanuela Kristan in Klemen Kralj so prišli na dogodek individualno in so se šele tekom dogodka formulirali kot skupina, se povezali in zaradi svojih dolgoletnih izkušenj, sestavili res močno ekipo.

#Kamnik si lahko obeta nove festivale!

Še enkrat hvala našim partnerjem, ki so omogočili dogodek! Občina Kamnik z Matejem Slaparjem, Podjetniški klub Kamnik, SRIP Trajnostni turizem in Terme Snovik, seveda pa velike zahvale tudi mentorjem, ki so si vzeli čas in z nami preživeli dan ali dva.

KIKštarter – Kreativna Industrija Kamnik
Naše spletno mesto uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in/ali se strinjate z našo uporabo piškotkov.
Več