KIKštarter se je predstavil dijakom Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra

Avtor članka: Petra Kušar

V sredo, 22. januarja, je na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra v Kamniku potekala Karierna tržnica 2019/20. Udeležili smo se je tudi predstavniki KIKštarterja.

Dijaki so tista skupina mladih, ki se bodo kmalu znašli pred pomembno življenjsko prelomnico. Morali se bodo odločiti, kateri študij izbrati oziroma kako začeti ustvarjati svojo karierno pot. Da bi lahko izbrali najustreznejšo pot zase, morajo najprej dobiti čim več informacij, katere možnosti so jim na voljo. Na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra so v te namene organizirali karierno tržnico. Na njej so se predstavile fakultete s svojimi programi in podjetja, ki si želijo v svoje vrste privabiti mlad kader.

Eden izmed gostov karierne tržnice je bil tudi KIKštarter. Poleg nabora podjetij, v katerih bi se mladi lahko kasneje zaposlili, je namreč tej starostni skupini smiselno predstaviti, da poleg zaposlitve obstaja še druga pot – samozaposlitev. KIKštarter si namreč s svojimi dejavnostmi prizadeva, da bi potencialnim podjetnikom zagotovil podporno okolje, kjer bi ti lahko dobili vse, kar na poti do razvoja ideje in lansiranja produkta / storitve na trg potrebujejo.

Dijaki so pokazali veliko zanimanja za podjetništvo. Nekateri izmed njih že imajo idejo, ki bi jo radi realizirali, nekateri pa so tudi že naredili nekaj korakov do njene uresničitve. Verjamemo, da jim bodo ponujene informacije prišle prav pri njihovi odločitvi in da bodo zdaj vedeli, kje jih bomo pričakali z odprtimi rokami, če jih bo pot kdaj ponesla v podjetniške vode.

KIKštarter – Kreativna Industrija Kamnik
Naše spletno mesto uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in/ali se strinjate z našo uporabo piškotkov.
Več