Navdušenje nad tridnevno Solidworks delavnico v KIKštarterju

V zadnjem tednu marca smo v prostorih Zadruge KIKštarter uspešno izvedli tridnevno delavnico Solidworks, ki je bila namenjena tako začetnikom kot tudi izkušenim uporabnikom, ki so želeli nadgraditi svoje znanje. Delavnica je potekala od 28. do 30. marca 2024, kjer so udeleženci imeli priložnost podrobno spoznati osnove in napredne funkcije programa Solidworks pod vodstvom izkušeega predavatelja Aleša Kozjeka iz Solidworda.

Udeleženci so se na delavnici naučili:

  • Navigacije po uporabniškem vmesniku Solidworks,
  • Uvod v skiciranje in osnovno modeliranje kosov,
  • Tehnik simetrije in modeliranja livarskih kotov,
  • Različnih metod vzorčenja in ustvarjanja vrtenin,
  • Tehnik za izvotlitev in dodajanje reber za večjo trdnost modelov,
  • Naprednega urejanja, vključno s popravki na geometriji in oblikovnimi spremembami,
  • Upravljanja z globalnimi spremenljivkami in enačbami za bolj kompleksne modele,
  • Uporabe risb in sestavov za izdelavo celostnih projektov.

Poseben poudarek je bil na praktičnem učenju, kjer so udeleženci skozi različne vaje in projekte lahko neposredno uporabili pridobljeno znanje. Delavnica je bila zasnovana tako, da so udeleženci razvili močno razumevanje temeljnih in naprednih principov Solidworks, kar jim bo omogočilo boljše spopadanje z realnimi inženirskimi izzivi.

Poleg neprecenljivega znanja, ki so ga udeleženci pridobili, Zadruga KIKštarter svojim članom omogoča tudi brezplačno uporabo licenciranih Solidworks programov. To članom zagotavlja dodatno vrednost, saj lahko kadarkoli dostopajo do profesionalnih orodij za svoje projekte in inovacije, ne da bi morali skrbeti za visoke stroške licenc.

V KIKštarterju smo zavezani k podpiranju tehnološkega in osebnega razvoja naših članov. Zato redno organiziramo delavnice in tečaje, ki omogočajo učenje in rast v različnih tehničnih in poslovnih področjih.

Za več informacij o prihodnjih dogodkih in kako izkoristiti brezplačno uporabo Solidworks programov, obiščite našo spletno stran ali nas kontaktirajte preko info@kikstarter.si. Pridružite se naši skupnosti inovatorjev, podjetnikov in ustvarjalcev, ki skupaj gradijo prihodnost.

2560 1920 KIKštarter – Kreativna Industrija Kamnik
Naše spletno mesto uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in/ali se strinjate z našo uporabo piškotkov.
Več