Poročilo o delovni praksi v KIKštarterju

Delovna praksa se mi počasi zaključuje zato bom v tem poročilu zapisal nekaj o svojih nalogah, zadolžitvah, ki sem jih opravljal med tekom dveh tednov mojega dela.

Prvi dan sem začel ob 9. Uri zjutraj, kjer sem spoznal mojega mentorja in nekaj sodelavcev. Mentor mi je najprej razkazal prostor in pripravil kavo. Po kavi sem dobil prvo nalogo naj sestavim PPT predstavitev na temo coworking. Po okoli šestih urah sestavljanja predstavitve sem jo predstavil obema mentorjema, ki sta jo pohvalila in mi dala tudi nekaj nasvetov za nadgradnjo iste naloge. Ker mi je pa še nekaj časa ostalo sem se pa pridružil podjetniškemu svetovanju, kjer sem izvedel nekaj zanimivih nasvetov.

Renato med predstavitvijo slovenskih coworkingov

Drugi dan sem začel nadgrajevati nalogo. Ob okoli 12. Uri pa smo imeli prvi sestanek, kjer sem spoznal svoje sodelavce, kaj počnejo koliko časa so že tu,… po koncu sestanka sem se vrnil na moje delovno mesto in nadeljeval z delom.

Tretji dan sem imel na začetku nekaj časa, da sem se pripravil na ponovna predstavitev. Ko sem nadgrajen PPT predstavil sem začel predavalnico pripravljati na predavanje, ki se je dogajalo isti dan zvečer. Ko sem to končal sem začel pisati poročilo o coworking sceni v Sloveniji ( PPT predstavitev).

Četrti dan sem dokončal poročilo o coworkingu, ki sem ga kasneje z mentorjem objavil na KIKštarterjevem Facebooku. Po objavi sem šel v predavalnico in pospravil stole ter prinesel mize. Kasneje sem pa dobil nalogo, naj naredim PPT predstavitev o ekoloških in komunalnih podjetjih, ki jo bom naslednji dan predstavil osnovnošolcem na start up vikendu.

Peti dan sem takoj začel z pisanjem predstavitve saj nisem  imel veliko časa pred prihodom osnovnošolcev. Preden so pa prišli sem pomagal tudi urediti prostor. Ko sem nalogo predstavil so imeli osnovnošolci delavnice, kjer sem imel tudi jaz vlogo mentorja, ki jim je pomagal in svetoval.

Na delo pa sem prišel tudi v soboto, ker je bil start up vikend, kjer sem jaz skrbel za pijačo, peko pic, čiščenje umazane posode in malo sem tudi pomagal pri delavnicah.

Sedmi dan sem pospravljal kar je ostalo od start up vikenda. Popoldne pa sem KIKštarter poskusil prijaviti v CastBox kjer se lahko objavlja podcaste, ki so jih začeli snemati. V spletnih trgovinah sem pa tudi iskal snemalnike za zvok in mikrofone za lažje snemanje podcastov. Zadji del dneva sem dobil nalogo poiskati čim več uspešnih slovenskih podjetnikov, ki bi se jih lahko naslednje leto gostilo v KIKštarterju. Osmi dan sem začel tako, da sem izposojene stole vrnil v kulturni dom Kamnik, nato sem imel na voljo cel dan za iskanje uspešnih podjetnikov, ki sem jih sproti zapisoval v wordov dokument. Med tem časom pa sem spoznal kamniškega župana. Malo bolje pa sem tudi spoznal kaj dela moj mentor.

V zaključku bi povedal le to, da sem vesel, ker sem dobil to izkušnjo dela v KIKštarterju in; da sem spoznalprijazne ljudi, ki so bili potrpežljivi z menoj.

Renato Kociper

KIKštarter – Kreativna Industrija Kamnik
Naše spletno mesto uporablja piškotke. Določite svoje nastavitve zasebnosti in/ali se strinjate z našo uporabo piškotkov.
Več